Τι συμβολίζει το γράμμα «i» στις Apple συσκευές

Η ιστορία που κρύβει το γραμματάκι - Τι συμβολίζει το γράμμα «i» στις Apple συσκευές
To 1997 o Steve Jobs επιστρέφει στην Apple και έχοντας ως στόχο να αναδιαρθρώσει την εταιρεία, αποφασίζει να σταματήσει όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας, εκτός των PowerPC και των Mac.

Όπως αναφέρει το Digital Life, ο υπολογιστής Mac θα έκανε την επανάσταση – θα διέθετε USB και δεν θα είχε floppy drive (υποδοχή για δισκέτα), ενώ ο χρήστης δεν θα μπορούσε να τον αποσυναρμολογήσει και να τον αναβαθμίσει. Θα παρέμενε όπως είναι. Αυτό το προϊόν έπρεπε να είναι, εκτός από καινοτόμο, και στυλάτο. Εκτός από τα χρώματα που ήθελε ο Jobs να έχει ο υπολογιστής, ήθελε κι ένα ωραίο, πιασάρικο όνομα. Ετοίμασε μαζί με το δημιουργικό τμήμα μια λίστα με ονόματα και κατέληξαν στο MacMan.

Οι συνεργάτες του είπαν όχι και επέστρεψαν με αντιπρόταση. Έτσι παρουσίασαν στον Jobs 5 προτάσεις, η 5η από τις οποίες ήταν το όνομα iMac.

«Είναι ένας Mac με όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν Mac. Αλλά το πιο βασικό του στοιχείο είναι πως μπορεί να σε συνδέσει στο Internet μέσα σε 10 λεπτά, ακόμα κι αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ πριν υπολογιστή».

Το «i», εκτός από το ότι υποδήλωνε τη λέξη Internet, ήταν και συντόμευση και άλλων λέξεων με τις οποίες ήθελαν να συνδεθεί η Apple, όπως «imagination» και «individuality».

pcmag.com/digital-life
E-Radio.gr
moderncomputers.zohosites.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ