Δεν ενδιαφέρεται για την πρωθυπουργία η Γιούλια Τιμοσένκο

Η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης Γιούλια Τιμοσένκο δήλωσε σήμερα ότι δεν ενδιαφέρεται για την θέση της πρωθυπουργού στην Ουκρανία, σε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του κόμματoς της, μία ημέρα μετά την αποφυλάκισή της.

«Σας ζητώ να μην εξετάσετε την υποψηφιότητά μου για την θέση της πρωθυπουργού» έγραψε η Τιμοσένκο.
Μια νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας πρέπει να συσταθεί έως την Τρίτη στην Ουκρανία, όπου ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς αποπέμφθηκε χθες από το κοινοβούλιο.
Το βράδυ του Σαββάτου η Γιούλια Τιμοσένκο που επέστρεψε στην Ουκρανία κάλεσε περίπου 50.000 πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου να μην παραιτηθούν εάν δεν πετύχουν τον στόχο τους.

Η Τιμοσένκο που εμφανίστηκε σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει στην πλάτη το οποίο και επιδεινώθηκε με την κράτησή της, έγινε δεκτή με υπέρμετρο ενθουσιασμό από το πλήθος. «Είστε ήρωες, είστε ό,τι καλύτερο έχει η Ουκρανία» φώναξε η Τιμοσένκο ξεσπώντας σε δάκρυα. «Μην φύγετε από την πλατεία Ανεξαρτησίας αν δεν πετύχετε τον στόχο σας» τόνισε.

Στις πρώτες δηλώσεις της αμέσως μετά την απελευθέρωσή της το απόγευμα τόνισε πως «η δικτατορία έπεσε», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως στο εγγύς μέλλον η Ουκρανία θα ενταχθεί στην Ε.Ε. «Είμαι βεβαία ότι η Ουκρανία θα γίνει ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτό θα τα αλλάξει όλα» είπε.

Η Τιμοσένκο που ήταν υπό κράτηση στο νοσοκομείο, μετά από αμφιλεγόμενη καταδίκη της για κατάχρηση εξουσίας σε ό,τι αφορά ενεργειακή συμφωνία με τη Ρωσία, αποφυλακίστηκε με απόφαση της ουκρανικής βουλής. Οι υποστηρικτές της και δυτικές κυβερνήσεις χαρακτήριζαν τη δίκη της πολιτική.

tvi24.iol.pt
kathimerini.gr
pinterest.com/kapouti

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ