Ο Φέργκιουσον στην UEFA κι ο Καπέλλο στην ΡΩΣΙΑ

Πόστο στην UEFA αναλαμβάνει o Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, σαν μέλος του Τεχνικού Επιτελείου, κι ο Φάμπιο Καπέλλο ανανέωσε την συμφωνία του με την Ρωσική ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μέχρι το 2018.
 
Ο πρώην προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, εντάχθηκε στο τεχνικό επιτελείο της UEFA ύστερα από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί.

Ο Σερ Άλεξ, ο οποίος απόλαυσε 35 χρόνια λαμπρής καριέρας πριν από τη συνταξιοδότησή του τον περασμένο Μάιο, δήλωσε ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο, ειδικά για να βοηθήσει τους νέους προπονητές να εξελιχθούν.

«Είναι τιμή και προνόμιο να αποδεχθώ αυτό το ρόλο», υπογράμμισε. «Με την εμπειρία που είχα όλα αυτά τα χρόνια ελπίζω να συνεχίσω να βοηθώ τους νέους προπονητές, σε έναν τομέα που γίνεται όλο και πιο δύσκολος. Προσβλέπω στην πρόκληση, ανυπομονώ να συμβάλω σε ένα μεγάλο δρόμο για την UEFA και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μισέλ Πλατινί που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία», συμπλήρωσε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΕΛΟ

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ρωσίας Φάμπιο Καπέλο, ανανέωσε το συμβόλαιο του έως το 2018.
Η συμφωνία υπήρχε ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο και σήμερα η ρωσική ποδοσφαιρική ομοσπονδία απλώς την ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας της, επιβεβαιώνοντας τη συνεργασία με τον Φάμπιο Καπέλο έως και το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενήσει η γη των Τσάρων, το 2018.

Τον Δεκέμβριο του 2013 ήταν ο υπουργός Αθλητισμού, Βιτάλι Μούτκο, ο οποίος επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Καπέλο, εξηγώντας ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μετά την περίοδο των Χριστουγέννων. Η επιμήκυνση του συμβολαίου, λοιπόν, προστίθεται στα δύο χρόνια που είχαν αρχικά συμφωνηθεί. «Είμαι ευγνώμων στον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και τον υπουργό Αθλητισμού για την εμπιστοσύνη που μού έδειξαν» δήλωσε ο πρώην προπονητής των Μίλαν, Γιουβέντους, Ρόμα και Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς και πρώην ομοσπονδιακός εκλέκτορας της Αγγλίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να εργάζομαι στη Ρωσία. Έχουμε μεγάλα σχέδια και θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να κάνω ευτυχισμένους τους οπαδούς» πρόσθεσε. Από την πλευρά του, ο Νικολάι Τόλστικ, πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, δήλωσε ευτυχής επειδή «ένας προπονητής τόσο υψηλού επιπέδου, όπως ο Φάμπιο Καπέλο, θα συνεχίσει να εργάζεται στο ρωσικό ποδόσφαιρο».

Υπό την καθοδήγηση του «ντον Φάμπιο» η ρωσική εθνική ομάδα κέρδισε πέρυσι, για πρώτη φορά από το 2002, την πρόκριση σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και θα είναι παρούσα στη Βραζιλία. Ο 67χρονος προπονητής ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούλιο του 2012 και στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Ρωσία μέτρησε επτά νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες, τερματίζοντας πρώτη στον 6ο προκριματικό όμιλο και στέλνοντας την Πορτογαλία στα μπαράζ.

radiogamma.blogspot.com
politis-sports.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ