"ΕΞΥΠΝΑ" ΟΠΛΑ Kαραμπίνα με Linux σημαδεύει μόνη της

Ο χρήστης επιλέγει το στόχο στην οθόνη, και ο υπολογιστής του όπλου μετρά όλες τις βαλλιστικές παραμέτρους και του δίνει σήμα πότε να πατήσει τη σκανδάλη.

Ο αμερικανικός στρατός αγόρασε για δοκιμή έξι «έξυπνες» καραμπίνες και ημιαυτόματα όπλα από τη νεοσύστατη TrackingPoint, με έδρα το Όστιν του Τέξας, η οποία περηφανεύεται ότι η τεχνολογία της προσφέρει πέντε φορές μεγαλύτερη ακρίβεια σε σχέση με έναν έμπειρο σκοπευτή.


Το σκόπευτρο στα όπλα της εταιρείας είναι εφοδιασμένo με υπολογιστή Linux που τρέχει λογισμικό υποβοηθούμενης στόχευσης. Ο χρήστης επιλέγει το στόχο σε μια μικρή οθόνη που εμφανίζεται μέσα στο σκόπευτρο και ο υπολογιστής προσδιορίζει την κατάλληλη στιγμή για το τράβηγμα της σκανδάλης.

Το σύστημα μετρά την απόσταση με λέιζερ και λαμβάνει υπόψη βαλλιστικά δεδομένα, τις καιρικές συνθήκες και την κλίση του εδάφους, ακόμα και το «κλότσημα» του όπλου τη στιγμή της πυροδότησης. Η μόνη παράμετρος που πρέπει να εισάγει ο ίδιος ο χρήστης είναι η ταχύτητα ανέμου.

Σύμφωνα με την ίδια την TrackingPoint, η τεχνολογία επιτρέπει ακόμα και σε άπειρους χρήστες να πετυχαίνουν πάντα το στόχο από απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων.

Και, για όσους θέλουν να επιδεικνύουν τις επιδόσεις τους, το έξυπνο όπλο διαθέτει κάμερα που μεταδίδει εικόνες και βίντεο σε φορητούς υπολογιστές ή smartphone μέσω ασύρματης δικτύωσης Wi-Fi. Αν το επιθυμεί, ο χρήστης μπορεί ακόμα και να στοχεύσει και να πυροβολήσει από έναν απομακρυσμένο υπολογιστή.

Οι τιμές της TrackingPoint είναι σίγουρα απαγορευτικά υψηλές, καθώς κυμαίνονται από τα 10.000 μέχρι τα 27.000 δολάρια. Αυτό όμως δεν είναι το μόνο εμπόδιο, καθώς η εταιρεία εφαρμόζει αυστηρά κριτήρια για τους υποψήφιους αγοραστές και ελέγχει το παρελθόν τους.

Μέχρι σήμερα έχει πουλήσει 500 όπλα, κυρίως σε συλλέκτες και κυνηγούς.



inquisitr.com
politis-news.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ