Το ντύσιμο σου μαρτυρά τον χαρακτήρα σου

Από τα ρούχα που φοράει κανείς, μπορείς να ανακαλύψεις στοιχεία για την προσωπικότητά του.
Το ντύσιμο είναι η κρυφή «ταυτότητα» του εαυτού μας, αποτελώντας μια ορατή εικόνα του κρυμμένου μας εσωτερικού κόσμου. Την πρώτη εντύπωση για ένα άτομο τη δίνουν τα ρούχα, καθώς εκφράζουν στοιχεία της προσωπικότητάς του, της καταγωγή του, του επαγγέλματός του, της οικονομικής κατάστασής του, καθώς και της κοινωνικής του θέσης. Σύμφωνα με τις μελέτες η εντύπωση αυτή κρατάει 5-10 λεπτά, ενώ αυτό που τελικά υπερισχύει είναι η αίσθηση της προσωπικότητας του ανθρώπου. Το ρούχο δηλαδή, αναδεικνύει την προσωπικότητα, δεν την δημιουργεί.
Τα ρούχα μπορεί να επηρεάσουν ή και να εκφράσουν τον χαρακτήρα σου:

 Ένα περιποιημένο επαγγελματικό ντύσιμο, προσδίδει αυτοπεποίθηση, και οδηγεί στην εντύπωση ότι το άτομο είναι σωστό και στη δουλειά σου, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι. Ταυτόχρονα όμως, το συγκεκριμένο ντύσιμο, δεν είναι κατάλληλο για ραντεβού, γιατί κάνει το άτομο να φαίνεται απρόσωπο και κλειστό. Ένα άτομο που προτιμά ένα ουδέτερο ντύσιμο (π.χ. άχρωμο), φανερώνει ότι είναι αρκετά ντροπαλό και δεν θέλει να τραβάει πάνω του την προσοχή. Η ατημέλητη εμφάνιση ενός ατόμου στέλνει το μήνυμα ότι δεν ενδιαφέρεται για τη δουλειά του, το μέλλον του ή τη σχέση του. Κάποιος που ντύνεται επιδεικτικά, φορώντας εμφανώς επώνυμες μάρκες δίνει την εντύπωση υλιστή και ανασφαλή. Τέλος, η περίεργη εμφάνιση, η αμέλεια της εξωτερικής εικόνας και της ατομικής καθαριότητας κάποιου, είναι συμπτώματα ψυχικής διαταραχής.

Τα χρώματα που προτιμάς μαρτυρούν την διάθεσή σου: Τα σκουρόχρωμα ρούχα είναι χρώματα εξουσίας. Δίνουν μια αίσθηση κατάθλιψης, ατόμου κλεισμένο στον εαυτό του, ανασφαλή, επιθετικού και απλησίαστου.

Τα φωτεινά ρούχα μπορούν να έχουν ακριβώς την αντίθετη επίδραση, υποδηλώνοντας αγνότητα, καθαρότητα και δίνουν την αίσθηση προσεγγίσημου και φιλικού ατόμου. Τα χρωματιστά ρούχα συνδέονται με την ψυχολογία των χρωμάτων: Το κόκκινο είναι το χρώμα του πάθους, της καρδιάς και της υψηλής αυτοεκτίμησης, το γαλάζιο το χρώμα του πνεύματος και του ουρανού, το κίτρινο της ενέργειας και της δημιουργικότητας, το πράσινο της ελπίδας και της ηρεμίας και το μπλε εμπνέει εμπιστοσύνη.

matheallios.gr
jakegcreate.deviantart.com
pinpin.gr

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ