Η ΜΠΛΕ ΔΕΥΤΕΡΑ - Σήμερα η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου

Σήμερα είναι η μέρα που μας βρίσκει πιο κακοδιάθετους από ποτέ. Συγκεκριμένα, η τρίτη Δευτέρα του Ιανουαρίου, γνωστή ως «Blue Monday» είναι η πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου.
sad day
Η ονομασία για τη συγκεκριμένη ημέρα έχει καθιερωθεί εδώ και αρκετά χρόνια καθώς έχει αποδειχθεί, βάσει ενός αμφιλεγόμενου μαθηματικού τύπου, πως η συγκεκριμένη ημέρα επηρεάζει ψυχολογικά ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων.


Στον μαθηματικό τύπο συνυπάρχουν ο καιρός, τα χρέη, ο χρόνος που πέρασε από τα Χριστούγεννα, ο χρόνος που πέρασε χωρίς να εκπληρώσουμε κάποιον από τους στόχους της νέας χρονιάς, τα επίπεδα κινήτρων που έχει ο καθένας, αλλά και το αίσθημα ανάγκης να αναλάβει κανείς δράση.

Παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένο τύπος δεν γίνεται αποδεκτός από μαθηματικούς, που τον κατατάσσουν μάλιστα στις ψευδοεπιστήμες και τον απορρίπτουν ως ανοησία, γεγονός παραμένει ότι αρκετές έρευνες κατά το παρελθόν έχουν δείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων βάζουν αυτή την συγκεκριμένη ημέρα ως την χειρότερη τους, με δεύτερη εκείνη μετά την Πρωτοχρονιά.

Αν λοιπόν σήμερα κάποιοι αισθάνονται θλιμμένοι, κουρασμένοι ή άτυχοι, είναι ίσως «θύματα» αυτής της ξεχωριστής Δευτέρας.
η εισήγηση μας για να ξεπεράσετε την θλιμμένη Δευτέρα
ΠΗΓΗ dailybits.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ