Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο, το έχτισαν οι Ναζί το 1939 και δεν έμεινε ποτέ κανείς!

Γιατί το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του κόσμου που διαθέτει 10.000 δωμάτια δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ επισκέπτη.
Η ομορφιά της Πρώρας

Το ξενοδοχείο Prora βρίσκεται στο γερμανικό νησί Rügen, στη Βαλτική Θάλασσα.

Κατά μήκος μιας μεγάλης, αμμώδους παραλίας, στο γερμανικό νησί Rügen στη Βαλτική Θάλασσα, βρίσκεται το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Ένα ξενοδοχείο τεραστίων διαστάσεων, που το μήκος του αγγίζει τα τρία μίλια και διαθέτει 10.000 δωμάτια, όλα με θέα στη θάλασσα. Παρ' όλο που θα περίμενε κανείς αυτό το ξενοδοχείο να αποτελεί ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, στην πραγματικότητα δεν το έχει επισκεφτεί ποτέ κανείς.


Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το παραλιακό θέρετρο, που ονομάζεται Prora, χτίστηκε από τους Ναζί μεταξύ 1936 και 1939, κατόπιν παραγγελίας του Χίτλερ. Την ίδια περίοδο, ο Χίτλερ απορροφήθηκε από τις προετοιμασίες για τον πόλεμο, με αποτέλεσμα το κατασκευαστικό έργο να μην ολοκληρωθεί ποτέ.
όπως είναι τώρα
Το θέρετρο Prora βρίσκεται σε έναν κόλπο που εκτείνεται μεταξύ των περιοχών Sassnitz και Binz, που είναι γνωστές ως Prorer Wiek. Περίπου 9.000 εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κατασκευή του έργου η οποία σταμάτησε με την έναρξη του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
σημερινή αεροφωτογραφία 
Χτίστηκε πριν 70 χρόνια, έχει 10 χιλιάδες δωμάτια, έχει έκταση σχεδόν χιλιόμετρα, βρίσκεται 150 μέτρα από τη θάλασσα και είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο. 9 χιλιάδες εργάτες επιστρατεύτηκαν για την κατασκευή του.
κατασκηνωτές 
Σήμερα βέβαια είναι εγκαταλελειμμένο αλλά το περίεργο είναι πως δεν έχει μείνει ποτέ κανείς εκεί. Ούτε ένας πελάτης, ούτε ένας επισκέπτης. Ποτέ!
εγκαταλειμμένο 
Επειδή όμως τα σχέδια του Hitler άλλαξαν και έδωσε προτεραιότητα στο να καταστρέψει τον πλανήτη, το κτίσμα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Οι εργάτες που δούλευαν σε αυτό μεταφέρθηκαν σε εργοστάσια όπλων.
ΣΗΜΕΡΑ
Οι 8 τεράστιες πολυκατοικίες που ήταν σχεδιασμένες για να φιλοξενήσουν έως και 22 χιλιάδες κόσμο ήταν μέρος του προγράμματος Δύναμη Μέσω Χαράς, του Reich.
Η ΜΑΚΕΤΑ
Σκοπός ήταν οι ναζιστές να μπορούν να το έχουν ως κέντρο για την προπαγάνδα τους.
PRORA
ΠΗΓΕΣ
kamarinia.gr
24news.com.cy
iefimerida.gr

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ