5χρονος ξύρισε το κεφάλι του για να υποστηρίξει φίλο του με καρκίνο

Όταν ο 5χρονος Zac Gossage διαγνώστηκε τον περασμένο Ιούνιο με λεμφοβλαστική λευχαιμία, ο συνομήλικος φίλος του, Vincent Butterfield, τον υποστήριξε και τον υποστηρίζει όσο μπορεί.

Ο Vincent αποφάσισε όμως ότι μόνον το παιχνίδι, τα αστεία και οι ώρες που περνούν μαζί, δεν ήταν αρκετά. Έτσι, όταν ο Zac έχασε τα μαλλιά του εξαιτίας της χημειοθεραπείας, ο Vincent αποφάσισε να ξυρίσει εντελώς το κεφάλι του για να δείξει στο φίλο του πόσο συμπάσχει.
Και παρ' ότι ο Zac συνεχίζει τις θεραπείες, εξακολουθεί να πηγαίνει ανελλιπώς στο σχολείο του στο Μισούρι. Και το βασικό του κίνητρο για αυτό είναι γιατί εκεί βλέπει τον Vincent.

Όταν ο Vincent ρωτήθηκε από το KSDK γιατί αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι του απάντησε: "για να νιώθει ο Zac ότι δεν είναι ο μόνος χωρίς μαλλιά στο σχολείο".

Επίσης, ο 5χρονος έφτιαξε 20 κασκόλ και τα πούλησε και μάζεψε 200 δολάρια για το Zac, επειδή έμαθε πόσο ακριβές είναι οι χημειοθεραπείες.

Η λεμφοβλαστική λευχαιμία είναι μια επιθετική μορφή καρκίνου. Προσβάλλει το αίμα και το μυελό των οστών. Κυρίως εκδηλώνεται σε παιδιά ηλικίας 2-5 ετών. Ωστόσο τα ποσοστά επιβίωσης από τη νόσο είναι αρκετά ενθαρρυντικά.

today.com
newsbomb.gr
nydailynews.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ