Υπόθεση Μιχάλη Λιάπη: «Δάσκαλε που δίδασκες…»

H υπόθεση του Μιχάλη Λιάπη σχολιάζεται σήμερα από την ελβετική Neue Zürcher Zeitung. Για τα κακώς κείμενα της ελληνικής πολιτικής μιλάει στην SZ ο Πέτρος Μάρκαρης.
ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΛΙΑΠΗΣ 
 «Δάσκαλε που δίδασκες…», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Neue Zürcher Zeitung που αναφέρεται στην υπόθεση του Μιχάλη Λιάπη.
«Θα τολμούσε κάθε Έλληνας να κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας χωρίς δίπλωμα, με αυτοκίνητο για το οποίο έχουν παραδοθεί οι πινακίδες και με πλαστές πινακίδες;
Μάλλον όχι. 
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών όμως το έκανε.
Ο νομικός ωστόσο ατύχησε και έπεσε πάνω σε έλεγχο.
Επί μια ώρα φέρεται να προσπαθούσε να εξηγήσει στα όργανα της τάξης με ποιον έχουν να κάνουν.
Ωστόσο οι αστυνομικοί επέδειξαν θάρρος: ο άνδρας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Εκεί είπε ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα.

Ότι έπρεπε να ξεδηλώσει το αυτοκίνητο και να παραδώσει τις πινακίδες για να αποφύγει το βάρος της υψηλής φορολόγησης, όπως είπε.
Όπως όλοι οι Έλληνες άλλωστε, έχει χτυπηθεί και ο ίδιος βαριά από την κρίση.
Εντούτοις φτωχό δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις: ο πρώην υπουργός έχει 20 ακίνητα και τρία αυτοκίνητα, το ετήσιο εισόδημά του ξεπερνά τις 100.000 ευρώ».
Ο Λιάπης στην ασφάλεια Αθηνών
«Ο Λιάπης ανήκει σε μια από τις ισχυρές ελληνικές πολιτικές δυναστείες.
Είναι ξάδερφος του συντηρητικού πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Και οι δύο είναι ανιψιοί του ιδρυτή του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος διετέλεσε πολλές φορές πρωθυπουργός και δυο φορές πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Όταν ο ανιψιός του Κώστας κέρδισε το 2004 τις εκλογές, ο ξάδερφος του Λιάπης έγινε υπουργός Μεταφορών. Υπό τη νέα του ιδιότητα τάχθηκε σθεναρά υπέρ της τήρησης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και συνέταξε και νέο Κ.Ο.Κ.
το πολυτελές αυτοκίνητο του Λιάπη που είναι η πέτρα του σκανδάλου
Το 2009 ο Καραμανλής ο νεότερος έχασε τις εκλογές και όταν το όνομα Λιάπης συνδέθηκε στα μέσα ενημέρωσης με ένα σκάνδαλο δωροδοκίας, αυτός εγκατέλειψε την πολιτική. Λίγο αργότερα ξέσπασε η οικονομική κρίση. Οι συνέπειες είναι γνωστές».
Τα ξαδέρφια Μ.Λιάπης - Μ.Καραμανλής, αδελφοτέκνια του Κωνσταντίνου Καραμανλή
ΠΗΓΗ dw.de
ΠΗΓΗ nzz.ch
ΠΗΓΗ sueddeutsche.de

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ