ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΒΟΜΒΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Αγωγές και memo εναντίον 32 επιχειρηματιών ανάπτυξης γης ετοιμάζει το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων για οφειλές προς τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, ύψους 10,6 εκ Ευρώ.

ΣΟΚ προκαλεί το όνομα της εταιρείας του μακαρίτη Γώγου Παρασκευαίδη, δεν κάνουν καλή διαχείριση τα παιδιά του και συνεχίζουν να εκθέτουν την πρωτοπόρο εταιρεία, αφότου πέθανε ο μακαρίτης Γώγος.
Η AQUASOL HOTELS κι η, TSOKKOS HOTELS πότε θα πληρώσουν? 
Καλά για την TSOKKKOS HOTELS δεν έχουμε αμφιβολία, ότι Τασούλλα και Ανδρέας, δεν πρόκειται να αφήσουν την εταιρεία εκτεθειμένη, θα τα πληρώσουν....
η AQUASOL HOTELS όμως? Γιαννάκης και Μαρία θα φύγουν νύκτα από την Κύπρο. Τον Απρίλη θα πρέπει να παραδώσουν και το SUN HALL Larnacas, ιδιοκτησίας της εκκλησίας στον νέο πλειοδότη κ. Πολυβίου. Σε σχέση δε την Ελλάδα έχασαν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια, και δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα εκεί, επίσης να υπενθυμίσουμε ότι έχασαν και το ξενοδοχείο ΠΕΝΤΕΛΗ στις Πλάτρες.


Ποσό πέραν των 10,6 εκατ. ευρώ χρωστούν στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων 32 επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, οι οποίοι δεν πλήρωσαν, όπως οι υπόλοιποι πολίτες, το φόρο ακίνητης περιουσίας.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης», στοιχεία και ονόματα κατέθεσε χθες στη Βουλή το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων, ενημερώνοντας ότι όλα τα οφειλόμενα ποσά προωθούνται στο δικαστήριο με αγωγές και σε συνέχεια τοποθετούνται MEMO με βάση την απόφαση του δικαστηρίου.

Τα συγκεκριμένα ποσά, θα περιληφθούν στον κατάλογο των αγωγών ημερομηνίας 15 Ιανουαρίου 2014, εάν δεν εξοφληθούν πριν την ημερομηνία της αγωγής.  Επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα ποσά, θα περιληφθούν στον κατάλογο των αγωγών αν δεν εξοφληθούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου  Στον κατάλογο περιλαμβάνονται ως επί το πλείστον εταιρείες ανάπτυξης γης, οι οποίες είχαν διαμαρτυρηθεί έντονα για την εν λόγω φορολογία, εξ αιτίας της μη μεταβίβασης τίτλων ιδιοκτησίας πουλημένων ακινήτων στους αγοραστές.

Αίσθηση προκαλεί η συμπερίληψη στον κατάλογο, δύο εταιρειών συμφερόντων  του βουλευτή του ΑΚΕΛ  Χριστάκη Τζιοβάννη . Οι εταιρείες του βουλευτή οφείλουν στο ΤΕΠ συνολικά 540.923 ευρώ. Παράλληλα, ιδιαίτερης αναφοράς χρήζουν και  οι οφειλές δύο ημικρατικών οργανισμών, του ΚΟΑ ο οποίος φαίνεται να χρωστά 178.366 ευρώ και το Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης, ο οποίος με βάση τα στοιχεία οφείλει 446.166 ευρώ.

Επίσης, στα αξιοσημείωτα του καταλόγου, οι οφειλές ύψους 355.460 ευρώ της υπό εκκαθάριση εταιρείας Ορφανίδης.  Πέραν του ενός εκατομμυρίου ξεχωριστά, οι οφειλές των “PAFILIA PROPERTY DEVELOPERS LIMITED” και “ARISTO DEVELOPERS LIMITED”,  οι οποίες καλούνται να πληρώσουν η μεν πρώτη 1,24 εκ και η δεύτερη 2,37 εκ. Σε ότι αφορά την “LANITIS DEVELOPMENT LTD”, με σύνολο φόρου 483.192, το ΤΕΠ αναφέρει ότι έχει επιτευχθεί διακανονισμός.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλα στοιχεία του ΤΕΠ 34.993 πρόσωπα χρωστούν στο ΤΕΠ 32.467.530 ευρώ.  Πρόκειται για στοιχεία καθυστερημένων φόρων  μέχρι τις 29/11/2013.  34.564 πρόσωπα οφείλουν  από €0,01 έως €10000 356 πρόσωπα οφείλουν  από €10.000 έως €50.000    41 πρόσωπα οφείλουν  από €50.000 έως €100.000  «Το κράτος πρέπει να συμπεριφερθεί δίκαια. Οι επιχειρηματίες ανάπτυξης γης όπως και κάθε πολίτης, οφείλουν να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και να πληρώνουν τις οφειλές τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων. «Θα παρακολουθούμε την υπόθεση γιατί θεωρούμε ότι είναι άδικο ο φτωχός κόσμος να πιέζεται με δυσβάστακτους φόρους και κάποιοι να τυγχάνουν προνομίων», καταλήγει το Κίνημα.
POLITIS.CY

ΠΗΓΗ politis

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ