Ο Μεγάλος Τοίχος των Αιδοίων: Ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα του γλύπτη Τζέιμι Μακάρτνεϊ (Jamie McCartney)

"Ο Μέγας Τοίχος των Αιδοίων" Ένα τεράστιο καλλιτεχνικό εγχείρημα από τον γλύπτη Τζέιμι Μακάρτνεϊ . . . και σοκαριστικό για τις μικρές κοινωνίες που ζούμε.
Ο Μεγάλος Τοίχος των Αιδοίων: Ένα τεράστιο καλλιτεχνικό εγχείρημα από τον γλύπτη Τζέιμι Μακάρτνεϊ [εικόνες+βίντεο]

Ένας γλύπτης, 400 γυναίκες μεταξύ 18 και 76 ετών, 1.5 τόνος γύψου, 10 ταμπλό 40 εκ μαγειών το καθένα, ένα τεράστιο καλλιτεχνικό εγχείρημα διάρκειας πέντε ετών...

Ο Jamie McCartney ανήκει στη νέα γενιά Βρετανών καλλιτεχνών με σπουδές και δραστηριότητα στις ΗΠΑ, ο οποίος ξεχωρίζει για το νέο σουρεαλιστικό στοιχείο των γλυπτικών έργων του μεγάλων διαστάσεων.

Το εν λόγω εγχείρημά του ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια και είχε ως στόχο τον προβληματισμό γύρω από ένα ανθρώπινο όργανο ταμπού, το γυναικείο γεννητικό όργανο, που αποτελεί πηγή άγχους και δυσφορίας ακόμη και για τη μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών.


Πολλοί έσπευσαν να παρομοιάσουν τον φαινομενικά προβοκατόρικο χαρακτήρα του έργου του με εκείνον των έργων του Τζεφ Κουνς και του Ντάμιεν Χιρστ, όπου το στοιχείο της σεξουαλικότητας προβάλλεται σε βαθμό υπερβολής που ξεπερνάει τα όρια της πρόκλησης, χωρίς όμως να μπορεί να ιδωθεί ποτέ ως πορνογραφική αναπαράσταση.

Από την ημέρα που ολοκληρώθηκε, το πολύπτυχο γλυπτό του Μακάρτνεϊ έχει ταξιδέψει σε πολλά μεγάλα μουσεία του κόσμου, ορισμένα εκ των οποίων (όπως λόγου χάρη της Ιαπωνίας), υποχωρώντας στο δημόσιο αίσθημα προέβησαν στην απαγόρευση της έκθεσής του.

Ακολουθεί βίντεο-ξενάγηση στο ιστορικό της δημιουργίας του έργου:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εγχείρημα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: greatwallofvagina.co.uk

ΠΗΓΗ iefimerida.gr 

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ