Η Χημεία του ψησίματος των Μπισκότων

Όταν σπρώξουμε το ταψί με την ζύμη των μπισκότων στον Φούρνο, τότε κάτι μαγικό συμβαίνει.
Δείτε τον κύκλο με το μείγμα της ζύμης να μετατρέπεται σε πεντανόστιμο μπισκότο.
Εάν έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι ακριβώς γίνεται μέσα στη διαδικασία του ψησίματος, αυτό το βίντεο σας τα εξηγεί όλα.
Στο χημικό μέρος τώρα, θα δούμε την συμπίεση των πάντων, τις δομές των πρωτεϊνών, την αντίδραση της -Maillard reactionΜαγιάς. Το βίντεο, το οποίο είναι στα Αγγλικά, μας εξηγεί την αρκετά πολύπλοκη χημεία στον ποιο απλό και κατανοητό τρόπο.


Ίσως να αρπάξετε κι ένα μπισκότο προτού καθίσετε να το παρακολουθήσετε.

Comments

Popular posts from this blog

Γιατί οι ανελκυστήρες έχουν καθρέφτες;

Το Καπούτι θα είναι τα "σύνορα" σε μια νέα Μόρφου

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ | Μέρος Α΄