Αγρότης στην Αγγλία έκτισε σπίτι με 125 λίρες

Ένας αγρότης, κατασκεύασε ένα ολόκληρο σπίτι δαπανώντας μόνο κάτι παραπάνω από 125 στερλίνες -λίρες Αγγλίας-, χρησιμοποιώντας μια αρχαία τεχνική από υλικά τα οποία βρήκε στα σκουπίδια και στη φύση. Ο Michael Buck, 59 ετών, χρησιμοποίησε μόνο φυσικά ή άχρηστα υλικά για να χτίσει το «αχυρόσπιτο», στο πίσω μέρος του κήπου του.
 
Ο πρώην καθηγητής καλλιτεχνικών, νυν μικροκαλλιεργητής στο Όξφορντ της Αγγλίας, ενοικιάζει αυτό που κατασκεύασε σε έναν εργαζόμενο από ένα γειτονικό κτήμα με αγελάδες, ο οποίος ανταλλάσσει τη στέγασή του με γάλα.


Αυτού του τύπου τα σπίτια, χτίζονται σύμφωνα με μία μέθοδο, η οποία χρονολογείται από τα προϊστορικά χρόνια και χρειάζεται χώμα, πυλό και άχυρο.

Για το πάτωμα του, ο Buck, χρησιμοποίησε τα ξύλα-σκουπίδια του γείτονά του και το παρμπρίζ ενός παλιού φορτηγού για τη δημιουργία πολλών από τα παράθυρα του σπιτιού.

Αν και δεν παρέχεται ηλεκτρικό ρεύμα, το σπίτι διαθέτει δωρεάν τρεχούμενο νερό από μια κοντινή πηγή. Διαθέτει κουζίνα και τραπεζαρία σε ενιαίο χώρο για εξοικονόμηση χώρου.

Η θερμότητα, πηγάζει  από μια ξυλόσομπα ενώ οι  τοίχοι, που είναι από στάχυα και η αχυρένια στέγη του, παρέχουν πολύ καλή μόνωση.

Επίσης, μια μικρή γούβα με νερό διατηρεί το γάλα αλλά και άλλα υγρά σε χαμηλή θερμοκρασία, λειτουργώντας σαν ένα μικρό ψυγείο.
 
Το απομονωμένο αυτό καταφύγιο, διαθέτει και τη δική του τουαλέτα που λειτουργεί με κομποστοποίηση.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ