Το Whisky Johnnie Walker στην πρώτη θέση της λίστας IWSR

Το Johnnie Walker της Diageo βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας IWSR (International Wine & Spirit Research) για brands παγκόσμιας κλάσης (World Class Brands rankings), παίρνοντας τη θέση του Hennessy της LVMH. Το Johnnie Walker έλαβε συνολική βαθμολογία 377 πόντους – το Hennessy ακολουθεί με 375 βαθμούς και στην τρίτη θέση βρίσκεται το Jack Daniel’s με 369 βαθμούς. Ο διάσημος «περιπατητής» του Johnnie Walker, συνεχίζει να «περπατά» με τoν παγκόσμιο όγκο πωλήσεων να αυξάνεται κατά  6,1%  μεταξύ του 2011 και του 2012 και για πρώτη φορά να ξεπερνά τα 18 εκατομμύρια κιβώτια. Η μάρκα έχει προσθέσει πάνω από 1 εκατομμύριο κιβώτια τον χρόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

To Johnnie Walker έχει αναπτυχθεί ισχυρά σε ορισμένες αγορές σε όλο τον κόσμο, με αύξηση άνω των 100.000 κιβώτιων το 2012 σε χώρες όπως το Μεξικό, η Πολωνία, οι ΗΠΑ, η Νότια Αφρική και η Ταϊλάνδη, καθώς και στην αγορά αφορολόγητων και αδασμολόγητων εμπορευμάτων κατά τα ενδοκοινοτικά ταξίδια. Κατά την πρόσφατη παρουσίαση για τα ετήσια αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της Diageo Ivan Menezes, δήλωσε: «Για μένα η απόδοση του JohnnieWalker φέτος ήταν εκπληκτική. Είναι το μεγαλύτερο brand της Diageoσε πολλές  πτυχές και έχουμε προσθέσει 1 εκατομμύριο επιπλέον κιβώτια αυτό τον χρόνο».

Η έκθεση World Class Brands Report της IWSR (International Wine & Spirit Research) για παγκοσμίου κλάσης brands, είναι η οριστική κατάταξη για τις επιδόσεις κορυφαίων αλκοολούχων brands. Μια παγκόσμια παρουσία είναι το αρχικό κριτήριο για συμπερίληψη στη συγκεκριμένη λίστα. Η συμπερίληψη απαιτεί τουλάχιστον 20,000 κιβώτια να πωλούνται σε τουλάχιστον 3 περιοχές (οι αφορολόγητες και αδασμολόγητες περιοχές λογαριάζονται σαν μία περιοχή). Mε βάση αυτό το κριτήριο, 135 brands πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Η Diageo, έχει τον μεγαλύτερο αριθμό brands παγκόσμιας κλάσης -  28 στον αριθμό - εκ των οποίων τα τέσσερα βρίσκονται στο top 10 (Johnnie Walker, Ciroc, Buchanan’s και Captain Morgan). Στo σύνολο της Diageo συμπεριλαμβάνονται και 4 brands της USL India, που αποκτήθηκε πρόσφατα από την εταιρεία.

Το Johnnie Walker στην Κύπρο καθώς και όλα τα προϊόντα της εταιρείας Diageo αντιπροσωπεύει η εταιρεία Φώτος Φωτιάδης Διανομείς Λτδ.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ