Κομμένες οι κλοπές χάρη στο νέο αποκωδικοποιητή της NOVA


Κομμένες οι κλοπές χάρη στο νέο αποκωδικοποιητή
Η δορυφορική πλατφόρμα Nova Cyprus, με την αντικατάσταση των αποκωδικοποιητών που προσφέρει στους συνδρομητές της, απέκτησε την τεχνολογική δύναμη να θέτει εκτός λειτουργίας όλους τους άλλους αποκωδικοποιητές που έχουν πρόσβαση στα κανάλια της χωρίς πληρωμένη συνδρομή.

Την πρώτη φορά που έκανε «επίδειξη» της νέας της δύναμης στην Ελλάδα η Nova, ήταν λίγο πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακός – Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι κάτοχοι συγκεκριμένης μάρκας IPTV δεκτών, λίγο πριν τη σέντρα, είδαν στην οθόνη της τηλεόρασής τους να αναγράφεται προειδοποιητικό μήνυμα που έλεγε «Η θέαση αυτού του καναλιού είναι παράνομη. Αν θέλετε να δείτε την αγαπημένη σας ομάδα, προμηθευτείτε συνδρομή από €19,90 τον μήνα σε ένα κατάστημα Forthnet/Nova». Σ τη συνέχεια, έπεσε «μαύρο» και έτσι, έμειναν στα κρύα του λουτρού όσοι παρακολουθούσαν χωρίς συνδρομή τα κανάλια της Nova. Η πλατφόρμα, που μπορεί πλέον εύκολα να εντοπίζει και να κλείνει server που προσφέρουν πρόσβαση σε συνδρομητικά κανάλια της μέσω IPTV, μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε παρόμοια ενέργεια στην Κύπρο, αλλά αναμένεται να το πράξει λίαν συντόμως.

 Λούκας Πάρπας 

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ