Εντοπίστηκαν οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας στη Βουλγαρία από την Διεθνή Αστυνομία Interpol

Σε χωριό της Βουλγαρίας εντοπίστηκαν οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας. Βίντεο παρουσιάζει τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης της φυσικής της οικογένειας (Pics+Vid)

Στα ίχνη των βιολογικών γονιών της μικρής Μαρίας, που εντοπίστηκε να ζει σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα, στις 16 Οκτωβρίου, έφτασε η Interpol, την Πέμπτη.
Η Σάσα Ρούσεβα και ο Ατανάς Ρούσεβ εντοπίστηκαν κατόπιν διεθνούς κινητοποίησης από τις Αρχές, θεωρούμενοι ως φυσικοί γονείς της μικρής. Οι δυο τους οδηγήθηκαν σε αστυνομικό Τμήμα και ανακρίθηκαν, ωστόσο, η αστυνομία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ανάκριση.
"Έγινε πριν πολλά χρόνια", ήταν οι μοναδικές λέξεις που είπε η Ρούσεβα στους δημοσιογράφους, πριν μπει στο περιπολικό που μετέφερε την ίδια και τον άνδρα της για ανάκριση, σύμφωνα με τα βουλγαρικά μέσα.

Την Τετάρτη έγινε γνωστό, ότι οι βουλγαρικές αστυνομικές αρχές, σε συνεργασία με τις ελληνικές, είχαν επικεντρώσει τις έρευνές τους στην πόλη Σαντάνσκι, στη Νοτιοδυτική Βουλγαρία.
Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση BNT, οι δύο Ρομά κατάγονται από την πόλη Νικολάεβο της κεντρικής Βουλγαρίας, έχουν επτά ή οκτώ παιδιά, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες.
Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο BGNES, ένα από τα παιδιά της οικογένειας είπε, ότι όταν η μητέρα του ήταν στην Ελλάδα, επειδή δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει, άφησε τη Μαρία στον καταυλισμό, έναντι 500 λεβ (250 ευρώ).
Μάλιστα, η Ruseva φαίνεται πως είχε δηλώσει στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου γέννησε τη Μαρία, ότι ήταν παντρεμένη, αλλά στο Ληξιαρχείο καταγράφηκε ως άγαμη.
Μεταξύ άλλων, τα βουλγαρικά μέσα αναφέρουν ακόμη, ότι ο Ρούσεβ είχε φυλακιστεί για κλοπές και ξυλοδαρμό, ενώ η Σάσα τον είχε χωρίσει όταν μπήκε σε ψυχιατρική κλινική για νοσηλεία.
Σύμφωνα με το bgnes.com, στο βίντεο που ακολουθεί εμφανίζονται κάποια από τα υπόλοιπα παιδιά της οικογένειας, με τα οποία η Μαρία φαίνεται να μοιάζει πολύ.

Υπενθυμίζεται, πως οι δύο Ρομά, με τους οποίους ζούσε στην Ελλάδα η Μαρία και κρίθηκαν προφυλακιστέοι, είχαν δηλώσει από την πρώτη στιγμή, ότι το παιδί, τους το είχε δώσει ζευγάρι από τη Βουλγαρία.
Οι δυο αθίγγανοι οι οποίοι παρουσιάζονταν ως "γονείς" του μικρού κοριτσιού, οδηγήθηκαν πριν λίγες ημέρες στον ανακριτή Λάρισας και ο 39χρονος υποστήριξε ότι το παιδί, τους δόθηκε από τη φυσική του μητέρα, όταν ήταν βρέφος.
Πρόκειται για τους ΣΑΛΗ Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα και ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή ΣΑΛΗ Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.
Σημειώνεται πάντως, πως οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα βουλγαρικά μέσα, δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα, ενώ δεν έχει γίνει κάποια ανακοίνωση από τη Γενική Διεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος.

ΠΗΓΗ Σοφία Κατσαρέλη

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ