Κάτι Τρέχει Με Τη ΡΟΜΑ - συνεχίζει να τρελένει κόσμο

Το βαθμολογικό αβαντάζ-ρεκόρ, η άμυνα αλά... Μίλαν του Καπέλο και το "8 στα 8" που είναι καρμπόν από τις σελίδες δόξας της Γιουβέντους αποτελούν οιωνούς τίτλου για τη Ρόμα.
ROMA AS
Εάν οι φίλοι της Ρόμα έψαχναν κάποια "σημάδια" για να αρχίσουν να ονειρεύονται κάτι παραπάνω από την είσοδο στην πρώτη 3άδα (αυτός είναι ο στόχος που έθεσαν δημόσια μετά τον θρίαμβο επί της Νάπολι ο Ρούντι Γκαρσία και οι παίκτες του), το σίγουρο είναι πως μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής τα έχουν βρει.

Το "8 στα 8" για τον (λαβωμένο από το ντέρμπι του "Ολίμπικο") Τότι και την παρέα του και ο τιμητικός τίτλος της "μοναδικής ομάδας με απόλυτο βαθμών στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα", η άμυνα που δεν δέχεται γκολ ούτε με... αίτηση αλλά και το αρνητικό αμυντικό ρεκόρ της Γιουβέντους έρχονται να συνθέσουν ένα παζλ το οποίο σχηματίζει τη λέξη "scudetto" για τη Ρόμα.


Και αν όλα αυτά ακούγονται υπερφίαλα και υπερβολικά, καθήστε να τα αναλύσουμε ένα προς ένα, με τη αμέριστη βοήθεια των Ιταλών συναδέλφων οι οποίοι άνοιξαν τα κιτάπια τους και βρήκαν μερικά άκρως ενδιαφέροντα στατιστικά...

Πρώτο και καλύτερο η διαφορά των πέντε βαθμών που εξασφάλισε η Ρόμα από τις πλησιέστερες διώκτριες της, Γιουβέντους και Νάπολι, με το +5 να συνιστά ισοφάριση του ρεκόρ διαφοράς υπέρ μίας πρωτοπόρου μετά από οκτώ αγωνιστικές πρωταθλήματος, από τότε που η Serie A επέστρεψε στο μοντέλο με τους τρεις βαθμούς ανά νίκη.

Από το 1994-95 που η νίκη άρχισε να δίνει και πάλι τρεις βαθμούς, μόνο δύο φορές κατάφερε μία ομάδα να πάρει προβάδισμα πέντε πόντων στη βαθμολογία ύστερα από 8 αγωνιστικές.

Αυτή ήταν η Γιουβέντους στα πρωταθλήματα της σεζόν 2004-05 και 2006: στην πρώτη περίπτωση είχε μαζέψει 22 πόντους έναντι 17 της 2ης Μίλαν ενώ στη δεύτερη είχε κάνει το "8 στα 8" και είχε φτάσει τους 24 πόντους, όπως τώρα η Ρόμα, με τη Μίλαν να την ακολουθεί με 19.

Ως γνωστόν, η "βέκια σινιόρα" έκοψε πρώτη το νήμα και τις δύο εκείνες σεζόν, άσχετα αν το καλοκαίρι του 2006 είδε αμφότερους τους τίτλους να "κάνουν φτερά" ελέω του σκανδάλου Calciopoli, με το πρωτάθλημα της σεζόν 2004-05 να μένει "ορφανό" από κάτοχο και αυτό του 2005-06 να καταλήγει στην Ίντερ.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμα γεγονός που έχει άμεση σχέση με τους Τορινέζους και μπορεί να κάνει τους πρωτευουσιάνους να χαμογελούν πονηρά. Αυτό είναι το εκπληκτικό "8 στα 8" στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, με τη Ρόμα να επαναλαμβάνει αυτό που έχει κάνει τρις στο παρελθόν η Γιουβέντους!

Η πρώτη ήταν το 1930-31 ("μπουσουλούσε" ποδοσφαιρικά η Ρόμα που είχε ιδρυθεί το 1927), η δεύτερη τη σεζόν 1985-96 με Τραπατόνι και Πλατινί και η τρίτη το 2005-06 με Καπέλο και Ιμπραίμοβιτς, όπου για την ακρίβεια τότε είχε σταματήσει στις 9 συνεχόμενες νίκες.

Και τα τρία εκείνα πρωταθλήματα βάφτηκαν ασπρόμαυρα στο φινάλε, με τους οπαδούς των "τζαλορόσι" να εύχονται φυσικά η ιστορία να επαναληφθεί και να μην είναι... φάρσα!

Φυσικά, οι Ιταλοί δεν έμειναν σε αυτά τα νούμερα αλλά φρόντισαν να "ξεψαχνίσουν" και τα εντυπωσιακά νούμερα της Ρόμα όσον αφορά σε ενεργητικό-παθητικό τερμάτων.

Αν συνεχίσει στους ίδιους ακριβώς ρυθμούς στην επίθεση όπου προς το παρόν μετράει 24 γκολ σε 8 ματς (μ.ό 3 γκολ ανά αγώνα) θα φτάσει τα 104 που θα είναι και η τρίτη πιο παραγωγική επίθεση ομάδας στην ιστορία του calcio, ωστόσο το γεγονός που μπορεί να εκληφθεί ως οιωνός τίτλου έρχεται από τα μετόπισθεν.

Σε οκτώ παιχνίδια, η Ρόμα έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ (από τον Μπιαμπιανί της Πάρμα την 3η αγωνιστική), κάτι που έχει ξανασυμβεί μόνο μία φορά στη Serie A.

Η εκπληκτική Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο της σεζόν 1993-94 είχε δει την εστία της να παραβιάζεται μόνο μία φορά στις 8 πρώτες αγωνιστικές, για να τελειώσει εκείνο το πρωτάθλημα με παθητικό μόλις 15 γκολ αλλά και δύο μεγάλες κούπες στην τροπαιοθήκη της: πρωτάθλημα Ιταλίας και Τσάμπιονς Λιγκ!

Λέτε λοιπόν; "Perche no" θα πουν οι αισιόδοξοι φίλοι της Ρόμα, από τη στιγμή μάλιστα που κάτι δείχνει να μην πηγαίνει καλά στο βασίλειο της πρωταθλήτριας Γιουβέντους και ειδικά στο κομμάτι που ονομάζεται "αμυντική λειτουργία".

Και η αλήθεια είναι πως το καμάρι του Κόντε αλλά και των οπαδών της "βέκια σινιόρα", η άμυνα-γρανίτης, φαντάζει αυτή τη στιγμή ως ένα πλοίο που μπάζει νερά και που ο "καπετάνιος" Μπουφόν αδυνατεί να το κουμαντάρει.

Αυτή είναι η πρώτη σεζόν μετά το 1992-93 που η Γιουβέντους έχει μαζέψει 10 φορές τη μπάλα από τα δίχτυα της μετά από 8 αγωνιστικές, τότε μάλιστα το φινάλε ήταν αρκετά πικρό: 4η θέση με 47 γκολ στο παθητικό.

Τα 10 γκολ μάλιστα είναι νούμερο ασύλληπτο αν σκεφτεί κανείς πως η Γιουβέντους διέθετε την κορυφαία άμυνα της Λίγκας στα δύο τελευταία σκουτέντι.

Τη σεζόν 2011-12 δέχτηκε συνολικά 20 γκολ (η άμυνα της Μίλαν ήταν η δεύτερη καλύτερη με 33 γκολ παθητικό) ενώ πέρυσι δέχτηκε 24 τέρματα (η Νάπολι την ακολούθησε με 36 γκολ παθητικό).

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι μάλιστα το γεγονός πως σε αυτά τα 8 παιχνίδια η Γιουβέντους κράτησε το "μηδέν" στην εστία της μόνο μία φορά: στο νικηφόρο ντέρμπι με την Τορίνο εκτός έδρας, στις 29 Σεπτεμβρίου (1-0).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια δέχτηκε σε όλα από ένα γκολ ενώ την Κυριακή την παρέσυρε ο χείμμαρος της Φιορεντίνα, όταν σε 15 λεπτά ο Μπουφόν δέχτηκε τέσσερα γκολ!

Είναι όμως όλα αυτά αρκετά για να οδηγήσουν τη Ρόμα στην "υπέρβαση" και να κάνει πραγματικότητα το όνειρο του 4ου πρωταθλήματος στις 18 Μαΐου στη Γένοβα (αντίπαλος η Τζένοα); Ο χρόνος (και οι αντοχή της) θα το δείξει...
ΒΙΝΤΕΟΣ...
Ρόμα - Ελλάς Βερόνα 3-0 (Highlights) - AS Roma 3 - 0 Hellas Verona FC Serie A 2013/14 (2° Giornata)

AS Roma 3 - 0 Hellas Verona FC Serie A 2013/14... by dm_521f9667e107e

Ρόμα - Λάτσιο 2-0 (Highlights) - AS Roma 2 - 0 S.S. Lazio Serie A 2013/14 (4° Giornata)

AS Roma 2 - 0 S.S. Lazio Serie A 2013/14 (4... by dm_521f9667e107e

Ρόμα - Μπολόνια 5-0 (Highlights) - AS Roma 5-0 Bologna (Highlights) 29.09 ourmatch.net

AS Roma 5-0 Bologna (Highlights) 29... by ourmatch

Ρόμα - Νάπολι 2-0 (Goals) - AS Roma 2 - 0 SSC Napoli Serie A 2013/14 (8° Giornata)

AS Roma 2 - 0 SSC Napoli Serie A 2013/14 (8... by dm_521f9667e107e



Α' ΠΗΓΗ
Β' ΠΗΓΗ

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ