ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΑΝ ΙΙ


«ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΙΙ. ΗΔΗ  ΜΠΗΚΕ ΣΕ
ΕΦΑΡΜΟΓΗ.
ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ  ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ»

Ο Βουλευτής Επικρατείας  και Τομεάρχης Εξωτερικών των  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι πρώτα η Ελλάδα και μετά η Κύπρος, δεμένες χειροπόδαρα από τους δανειστές και τα μνημόνια, θα παραδώσουν και τα εθνικά μας θέματα.

Είχαμε επίσης προειδοποιήσει ότι ειδικότερα για την Κύπρο  επέρχεται το σχέδιο Ανάν ΙΙ. Και μάλιστα όταν αυτό το θέμα το έθεσα στον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, στην προτελευταία συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, μου το απέρριψε κατηγορηματικά.

Τώρα - και μάλιστα με αποκάλυψη... τουρκικών εφημερίδων (!) - οι δύο κυβερνήσεις, Ελλάδας και Τουρκίας, «συμφώνησαν να προχωρήσουν συντονισμένα στο Κυπριακό και σαν προϋπόθεση, την οποία και δέχθηκε ο ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος, ήταν η αναγνώριση του ψευδοκράτους».

Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα, το οποίο μου επιβεβαιώθηκε από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, τις επόμενες μέρες θα έρθει στην Αθήνα εκ μέρους της κατοχικής κυβέρνησης ο Οσμάν Ερντούκ, την ίδια ώρα που ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ανδρέας Μαυρογιάννης θα πάει στην Άγκυρα για συνομιλίες.
Φαντάζομαι, ότι και ένα παιδί  νηπιαγωγείου αντιλαμβάνεται ότι αυτό πλέον είναι και de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ελληνικές διπλωματικές πηγές, με ένα  σαθρό άλλοθι που προβάλλουν, ισχυρίζονται ότι αυτή η διαδικασία ξεκινάει με την επιμονή και με την υπόδειξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας  Νίκου Αναστασιάδη και η οποία παρουσιάστηκε στον...«κατ’ αρχήν» διαφωνούντα Ευάγγελο Βενιζέλο, για να το συμφωνήσει σε...αστραπιαίο χρόνο με τον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου στη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη στις 24 Σεπτεμβρίου!
Είναι περιττό να υπογραμμίσω ότι  αυτή η - επιεικώς - εγκληματική υποχώρηση Αθήνας και Λευκωσίας, καθιστά το Κυπριακό από διεθνές ζήτημα εισβολής και κατοχής εκ μέρους της Τουρκίας, σε ένα διμερές επικίνδυνο και ενδοτικό διπλωματικό παιχνίδι αυτών που οδήγησαν την Ελλάδα και την Κύπρο στην οικονομική καταστροφή.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παρακολουθούμε και αυτή την εξέλιξη με τεράστια εθνική αγωνία, όπως και τις εξελίξεις  στο θέμα της εκχώρησης του  ονόματος της Μακεδονίας ΜΑΣ στο  γελωτοποιό των Βαλκανίων, εξτρεμιστή πρωθυπουργό της Βαρντάσκα Γκρουέφσκι.

Κλείνω αυτή τη δήλωσή μου, η οποία  θα μετατραπεί και σε Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με μία επισήμανση:
Ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος έδειξε πριν από μία δεκαετία τον τρόπο  με τον οποίο η ψυχή του, η καρδιά του, αλλά και η λογική του, υπαγόρευσαν ένα τεράστιο ΟΧΙ, που επικύρωσε συντριπτικά με Δημοψήφισμα και ο λαός της Κύπρου.

Ζητάμε από εκείνους που διευθύνουν τις τύχες της Μεγαλονήσου  και τις τύχες της Ελληνικής  εξωτερικής πολιτικής, να ακολουθήσουν το παράδειγμά του».

ΠΗΓΗ

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ