Ο Σον Κόνερι είναι ο αγαπημένος Βρετανός ηθοποιός των Αμερικάνων


Δημοσκόπηση στην Αμερική ανέδειξε τους πιο αγαπημένους Βρετανούς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, χαρίζοντας την κορυφή στον Σερ Σον Κόνερι - SIR SEAN CONNERY, ο οποίος στα 83 του χρόνια κουβαλάει ανεξίτηλα πλέον το μύθο του πιο αγαπημένου Τζέιμς Μποντ της ιστορίας.

Η έρευνα της Q Scores που μέτρησε τη δύναμη των Βρετανών στο αμερικάνικο κοινό μοιάζει ενδιαφέρουσα, όχι μόνο γιατί σύμφωνα με τους ίδιους τους οργανωτές της είναι «επιδραστική» στους ανθρώπους της βιομηχανίας, αλλά γιατί δείχνει ακριβώς ποια είναι η αίσθηση των Αμερικάνων σε σχέση με την εισβολή των Βρετανών στο Χόλιγουντ και τη συνεχώς ανερχόμενη αμερικανική τηλεοπτική παραγωγή.
Στην έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί και στο παρελθόν, ο Σον Κόνερι βρισκόταν σταθερά στην πρώτη θέση και το 1998 και το 2003, χάνοντας τα πρωτεία μόνο το 2008 από τον Χιου Λόρι και αυτό λόγω της τεράστιας δημοτικότας του «House Μ.D.».

Στα 83 του χρόνια ο Σερ Σον Κόνερι, όμως, βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της λίστας, εξαργυρώνοντας τον τίτλο του καλύτερου Τζέιμς Μποντ της κινηματογραφικής ιστορίας, ενώ στην πρώτη πεντάδα τον ακολουθούν μόνο άντρες: ο Αντονι Χόπκινς, ο Λίαμ Νίσον, ο Ντέιβιντ ΜακΚάλουμ (από την διάσημη βρετανική σειρά των 60s «The Man from U.N.C.L.E.») και ο Ντάνιελ Ντέι Λίουις.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Τζούντι Ντεντς, η Μάγκι Σμιθ (ενισχυμένη από την επιτυχία του «Downton Abbey» στην Αμερική), ο νέος Τζέιμς Μποντ, Ντάνιελ Κρεγκ, ο Χιου Λόρι (που παρόλο το τέλος του «House» παραμένει δημοφιλής) και ο Τζέιμς Πιουρφόι του τηλεοπτικού «The Following».

Οπως δήλωσε ο Χένρι Σάφερ της Q Scores: «H αναγνωρισιμότητα του Σον Κόνερι και η επιρροή του είναι ισχυρή σε όλη τη χώρα και σε όλες τις ηλικίες. Δεν δουλεύει πια τόσο συχνά, αλλά έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο. Οι Βρετανοί άντρες έχουν ανεβάσει τη δύναμή τους τα τελευταία 15 χρόνια, επειδή εμφανίζονται περισσότερο στον κινηματογράφο και στην αμερικανική τηλεόραση.»

Μερικοί από τους νεότερους Βρετανούς που έχουν «καταλάβει» το Χόλιγουντ βρίσκονται στις θέσεις από το νούμερο 10 έως και το νούμερο 20, ανάμεσά τους ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ο Κόλιν Φερθ, ο Τζέραρντ Μπάτλερ και ο Ντάνιελ Ράντκλιφ.

Αυτοί είναι οι 20 πιο δημοφιλείς Βρετανοί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού:

Σον Κόνερι
Αντονι Χόπκινς
Λίαμ Νίσον
Ντέιβιντ ΜακΚάλουμ
Ντάνιελ Ντέι Λίουις
Τζούντι Ντεντς
Μάγκι Σμιθ
Χιου Λόρι
Τζέιμς Πιουρφόι
Μπένεντικτ Κάμπερμπατς
Ρόμπερτ Καρλάιλ
Ιμον Γουόκερ
Κόλιν Φερθ
Τζόνι Λι Μίλερ
Κίφερ Σάδερλαντ
Τζέραρντ Μπάτλερ
Λούσι Παντς
Ντάνιελ Ράντκλιφ

Τι θα γινόταν αν ο Τομ Τζόουνς είχε πάρει το ρόλο του Τζέιμς Μποντ;

Η απάντηση είναι εύκολη: η ιστορία του πιο διάσημου μυστικού πράκτορα της ιστορίας του σινεμά θα ήταν σίγουρα λίγο πιο funky...

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Τομ Τζόουνς δήλωσε πως «Για το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνω είναι ότι θα ήθελα να δοκιμαστώ στην υποκριτική όταν ήμουν νεότερος. Το όνομα μου έπαιξε σοβαρά για το ρόλο του πρώτου Τζέιμς Μποντ, αλλά ο παραγωγός τότε θεώρησε πως ήμουν ήδη πολύ γνωστός για να γίνω πιστευτός.»

Τον ρόλο τελικά πήρε ο Σον Κόνερι και ο Τόμ Τζόουνς θα επέστρεφε για λίγο στον Τζέιμς Μποντ υπογράφοντας το τραγούδι για το «Thunderball» του 1965, ενώ ο έπαιξε στο σινεμά - τον εαυτό του! - στο «Mars Attacks!» του Τιμ Μπάρτον το 1996.

O Τζόουνς, όμως, δεν ήταν ο μόνος που οι παραγωγοί του πρώτου Τζέιμς Μποντ («Dr. No» / 1962) είχαν στη λίστα τους για να υποδυθεί τον 007. Ανάμεσα στους ηθοποιούς που απορρίφθηκαν για χάρη της σκοτσέζικης γοητείας του Σον Κόνερι ήταν ο Πάτρικ ΜακΓκούχαν, ο Ρίτσαρντ Τζόνσον, ο Τζέιμς Μέισον, ο Ρεξ Χάρισον, ο Ντέιβιντ Νίβεν, ο Τρέβορ Χάουαρντ και ο Κάρι Γκραντ.

Δείτε παρακάτω τους τίτλους αρχής του «Thunderball» με το ομότιτλο τραγούδι του Τομ Τζόουνς και διαβάστε τα πάντα για τα 50 χρόνια που κλείνει φέτος ο κινηματογραφικός Τζέιμς Μποντ!


Thunderball Opening Title Sequence (1972) από Flixgr

ΠΗΓΗ

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ