Τι λέει η μητέρα της γυναίκας-καμικάζι που ανατίναξε λεωφορείο στη Ρωσία


«Όλα ξεκίνησαν όταν ο σύζυγός της την ανάγκασε να φοράει χιτζάμπ», δήλωσε

Μετά την επίθεση αυτοκτονίας σε λεωφορείο στο Βόλγκογκραντ, στη νότια Ρωσία, που σκόρπισε τον θάνατο σε έξι ανθρώπους, η μητέρα της γυναίκας-καμικάζι που ανατίναξε το όχημα εξηγεί τι ώθησε την κόρη της στην φονική επίθεση.

Σύμφωνα με την μητέρα της, η 30χρονη Νάιντα Ασιγιάλοβα άρχισε να εμπλέκεται με την τρομοκρατία εξαιτίας του δεύτερου συζύγου της, ο οποίος ήταν ενεργός σε τρομοκρατικές επιθέσεις.
Μάλιστα, ο 21χρονος άνδρας της, Ντμίτρι Σοκόλοφ, φέρεται να την ανάγκασε να φορά χιτζάμπ και στη συνέχεια την ενέταξε στον κόσμο της τρομοκρατίας, ενώ η γυναίκα είχε ήδη ασπαστεί τον ισλαμισμό.

Όπως εξηγεί, η κόρη της ήταν πάντα κλειστή, αντιμετώπιζε συμπλέγματα και είχε αλλάξει πολύ από τότε που πήρε διαζύγιο από τον πρώτο της σύζυγο, ο οποίος την εγκατέλειψε και είχε μετακομίσει στην Τουρκία.
«Απεγνωσμένη όπως ήταν ξαναπαντρεύτηκε με έναν γνωστό μαχητή της τζιχάντ, Ντμίτρι Σοκόλοφ», συμπλήρωσε η μητέρα της.
Η 30χρονη πριν μεταμορφωθεί σε σκληρή αγωνίστρια της τζιχάντ, είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ακαδημία Καλών Τεχνών και αναμενόταν να γίνει καθηγήτρια. Ωστόσο, μετακόμισε στη Μόσχα με μία φίλη της όπου ξεκίνησε να εργάζεται για μία τούρκικη εταιρία, καθώς γνώριζε πολύ καλά την τουρκική γλώσσα. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει η μητέρα της, ξόδευε όλα της τα χρήματα σε ρούχα και γυμναστήρια.
Γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο, Μουράντ Τσελίκ, και όταν ο γάμος απέτυχε η νεαρή έπεσε σε κατάθλιψη, αποφεύγοντας να βγαίνει από το σπίτι της και διατηρώντας απόμακρη στάση από τους φίλους και την οικογένειά της.
Μάλιστα, δε μιλούσε συχνά με τη μητέρα της γιατί την ενοχλούσε που ήταν αρνητική για το χιτζάμπ.



Μετά την έκρηξη δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Ασιγιάλοβα είχε διαγνωστεί με σοβαρή ασθένεια που προσβάλει τα οστά και προκαλεί έντονους πόνους. Για αυτό το λόγο, λέγεται πως είχε εξαρτηθεί από ηρεμιστικά χάπια και παυσίπονα, ενώ πραγματοποίησε την επίθεση αυτοκτονίας, με 600 γραμμάρια δυναμίτη που έφερε πάνω της, τέσσερις ημέρες πριν τα 31α γενέθλιά της. 

ΠΗΓΗ

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ