Στη φυλακή μόνο όσοι χρωστούν για διατροφές

Έχετε ΓΕΙΑ βρυσούλες για τους διατροφόπλικτους...
Πιο ανθρώπινο πρόσωπο για οφειλέτες δείχνει η Νομική Υπηρεσία μετά από οδηγίες του νέου Γενικού και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και Ρίκκου Ερωτοκρίτου.
κεντρικές φυλακές
Πρόσφατα έδωσαν οδηγίες προς το αρμόδιο τμήμα που χειρίζεται τα θέματα αιτήσεων αναστολών πληρωμής, να εξετάζει με ανθρωπιστικό τρόπο τις περιπτώσεις που λόγω της κατάστασης αδυνατούν να καταβάλλουν τις οφειλές τους.

Όπως αναφέρθηκε στον «Φ» από τη Νομική Υπηρεσία, αυτή τη στιγμή μόνο όσοι χρωστούν διατροφές καταλήγουν στο κελί, ενώ για όσους εκκρεμούν εντάλματα πληρωμής για οφειλές, γίνεται διακανονισμός, έστω και με μια μικρή δόση για ν’ αποφεύγουν τη φυλάκιση.
Η Νομική Υπηρεσία κατανοεί την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μεγάλος αριθμός πολιτών και γι’ αυτό προβαίνει σε διευθετήσεις ώστε να μην στερούνται την προσωπική τους ελευθερία, μόνο και μόνο επειδή οφείλουν στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, στον Φόρο Εισοδήματος ή σε πρόστιμα δικαστηρίων.
Στις περιπτώσεις που οφειλές αφορούν διατροφές σε παιδιά, τότε αν η σύζυγος δεν δώσει τη συγκατάθεσή της για καταβολή του ποσού που οφείλεται σε δόσεις και επιμένει να πληρωθεί ολόκληρο, τότε ο σύζυγος καταλήγει στη φυλακή.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις Κεντρικές Φυλακές γύρω στα δεκαπέντε πρόσωπα, στην πλειοψηφία τους για διατροφές, για τους οποίους γίνονται ενέργειες για αποφυλάκιση με όρους.
Οι αιτήσεις πάντως για αναστολές εκτέλεσης των ενταλμάτων φυλάκισης πληθαίνουν λόγω και της ανεργίας, ενώ μέχρι σήμερα 524 άτομα μπήκαν και βγήκαν στη φυλακή για οφειλές.

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης 

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ