CYPRUS 2024 - Τι θα γινόταν αν η Κύπρος διοργάνωνε τους Ολυμπιακούς Αγώνες;


Picture
Όπως ίσως να γνωρίζετε, μόλις πριν λίγες ημέρες το Τόκιο πήρε το χρίσμα της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Με την ευκαιρία αυτή λοιπόν, σήμερα ο Αδικημένος παρουσιάζει μια ρεαλιστική πρόβλεψη της πρώτης εβδομάδας της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων από τη Κύπρο, με την πεποίθηση ότι θα μπορούσαμε κι εμείς, επάξια μια μέρα, να διεκδικήσουμε με την αξία μας την διοργάνωση τους.

ΗΜΕΡΑ 1η
Οι πρώτες αποστολές φτάνουν στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Στην αίθουσα αφίξεων, αντηχεί non-stop το all time classic "You Are Welcome Friends to Cyprus" του Σταύρου Χατζησάββα. Η Olympic hostess Γιώτα Κουφαλίδου υποδέχεται τους πρώτους αθλητές στην έξοδο του αεροδρομίου και τους φορτώνει στα λεωφορεία με προορισμό το Ολυμπιακό χωριό στη Τριμίκλινη.  Στη διαδρομή, η Όλγα Ποταμίτου ερμηνεύει από το μικρόφωνο του λεωφορείου στους Φινλανδούς αθλητές ένα ποτ πουρί των επιτυχιών της.

ΗΜΕΡΑ 2η
Δημιουργείται ανησυχητικό επεισόδιο με την εξαφάνιση του πούλμαν της Αυστραλιανής αποστολής. Με τις πρώτες υποψίες να πηγαίνουν σε φόβους τρομοκρατικής ενέργειας, αποκαλύπτεται ότι την αποστολή κρατούσε απασχολημένη στο πάρκινγκ του αεροδρομίου ο Γιαννάκης Ομήρου ο οποίος άδραξε της ευκαιρίας να μιλήσει στους Αυστραλιανούς υπηκόους για την απαράδεκτη συμπεριφορά του Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Οι αθλητές εγγράφονται στην αίθουσα του Τρίκκης Πάλας για να λάβουν τις διαπιστεύσεις τους (πάσα). Η Ελβετική αποστολή καταχωρεί καταγγελία κατά της κυρίας Σούλλας Πική διότι κατά την εγγραφή ρώτησε τον τενίστα Ρότζερ Φέντερερ "τίνος γιος είσαι εσού".

ΗΜΕΡΑ 3η
Πραγματοποιείται η τελετή έναρξης. Οι ξένοι σχολιαστές που βρίσκονται μέσα στο στάδιο, αδυνατούν να προφέρουν την ονομασία του στις μεταδόσεις τους. Η πρόεδρος της επιτροπής "Κύπρος 2024", Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή (beat that Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη) επιμένει ότι το "Ολυμπιακό Στάδιο Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Μακαρίου του τρίτου, πρώην ΓΣΠ" είναι ένα όνομα ευάγνωστο και δεν κατανοεί τα παράπονα των ξένων σχολιαστών.

Στη τελετή παρουσιάζονται 26 μονόπρακτα από τον Σταύρο Λούρα καθώς και αποσπάσματα του "Ο Νικολάκης στους Ολυμπιακούς" από τον Κώστα Σχοινιού. Η τελετή διακόπτεται από τους συντελεστές του Θεάτρου Ανεμώνα οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη διαπλοκή που υπάρχει στον Θ.Ο.Κ. Στις γιγαντοοθόνες παρουσιάζονται τα καλύτερα αποσπάσματα από την "Αίγια Φούξια" και τη "Βασιλική". Οι Τούρκοι αθλητές σε αυτό το σημείο αποχωρούν καταγγέλλοντας την απαράδεκτη προφορά της Χριστίνας Παυλίδου στα ετερόκλιτα επίθετα που κατέληγαν σε -ουρούμ.

Η Παρέλαση των Εθνών γίνεται υπό τους ήχους του μουσικού σχήματος "Οι Τζιερυνιώτες" με τον Νεοκλή Νεοκλέους στο μπουζούκι. Διαφημιστικές καρτούλες "ορχήστρα γάμων- δεξιώσεων" βρίσκονται σε όλες τις θέσεις του σταδίου.

Η φλόγα φτάνει με μικρή καθυστέρηση (λόγω κίνησης στα φώτα του Καλησπέρα) στο στάδιο με το τραγούδι "Στη Φωτιά" του Άλεξ Παναγή να ακούγεται από τα μεγάφωνα. Η Ευρυδίκη λαμβάνει τη φλόγα από την Έλενα Πατρόκλου (ως συμβολισμό της Γιουροβίζιον 1991-1992) και την παραδίδει στον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, Μάρκο Παγδατή ο οποίος την τοποθετεί μέσα σε μια τεράστια φουκού που περικυκλώνει το στάδιο. Παιδιά από το Β' Δημοτικό Λακατάμειας κάνουν με τα βιβλία τους αέρα στα κάρβουνα βοηθώντας τη φωτιά να ανάψει, δημιουργώντας μια συγκινητική εικόνα στους ανά το παγκόσμιο τηλεθεατές. Η τεράστια φουκού τελικά ανάβει με την Ολυμπιακή φλόγα, απελευθερώνοντας ένα τεράστιο σύννεφο καπνού μέσα στο στάδιο, την κατάσταση να γίνεται αποπνικτική και τους θεατές να πνίγονται και να εκκενώνουν το γήπεδο κακήν κακώς.


ΗΜΕΡΑ 4η
Δημιουργείται νέο επεισόδιο με μουσουλμάνους αθλητές οι οποίοι ραντίστηκαν με αγιασμό παρά τη θέληση τους από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κατά τη διάρκεια του lunch break τους με σάντουιτς του "Γιατρού της πείνας" που βρισκόταν σταθμευμένος έξω από το "Ολυμπιακό Στάδιο Αρχιεπίσκοπου Κύπρου Μακαρίου του τρίτου, πρώην ΓΣΠ".

ΗΜΕΡΑ 5η
Προκαλείται καθυστέρηση στον τελικό καλαθόσφαιρας. Το λεοφωρείο της ΟΣΕΛ το οποίο χρησιμοποιούσε η Σουηδική αποστολή για τη μεταφορά της προς το νέο γήπεδο καλαθόσφαιρας "Morning Coffee Frou Frou" καταλείπεται από 90χρονες γιαγιάδες οι οποίες επιμένουν ότι αφού είναι Πέμπτη πρέπει να μεταβούν στο Γενικό Νοσοκομείο για τις αναλύσεις τους. Ο οδηγός κάνει τελικά τη στάση στο Γενικό επιμένοντας ότι οι Σουηδοί καλαθοσφαιριστές θα έπρεπε να "ποσκοληστούν απέναντι στο mall" μέχρι να τελειώσουν οι γιαγιάδες, αρνούμενος να κάνει 2 φορές τη διαδρομή.

ΗΜΕΡΑ 6η
Ως επέκταση του σκανδάλου Γιάννη Σπαλιάρα - Ροζίτας Κεντάλα, το Αμερικανικό ΤΜΖ δημοσιεύει φωτογραφίες της Ροζίτας σε ερωτικά τετ-α-τετ με τον κολυμβητή Michael Phelps. Η εκπομπή της Χριστιάνας Αριστοτέλους βγάζει ζωντανά στον αέρα τον Γιάννη Σπαλιάρα ο οποίος δηλώνει τη συμπαράσταση του στον "φίλο Michael". Το SuperFM πετυχαίνει κατά τη διάρκεια του live link του στο Ολυμπιακό χωριό τον Phelps και τον ρωτά τι έχει να πει για τη σχέση του με τη Ροζίτα και τα σχόλια του Σπαλιάρα. Ο Phelps αναρωτιέται "Who the hell are these people?!".

ΗΜΕΡΑ 7η
Η πρώτη εβδομάδα της διοργάνωσης ολοκληρώνεται με συμπλοκές στη παραλία της Ορόκλινης μεταξύ της ΔΟΕ (Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής) και ιδιοκτητών εξοπλισμού θαλάσσιων σπορ οι οποίοι αρνούνται να απομακρύνουν τα φουσκωτά και τα ποδήλατα-μπανάνες από τη θάλασσα εμποδίζοντας έτσι τη διεξαγωγή των διαγωνισμάτων της ιστιοπλοΐας και κωπηλασίας.


Το Β' Μέρος του άρθρου με τη δεύτερη εβδομάδα της διοργάνωσης (τόσο κρατάνε οι έρμοι οι Ολυμπιακοί) έρχεται αποκλειστικά στον Αδικημένο.

ΠΗΓΗ adikimenos.com









Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ