Σιακόλας, Λεπτός, Αρίστο, Λούης, οι μεγάλοι "ευεργέτες"

Έτσι κτίστηκαν οι αυτοκρατορίες στην Κύπρο

Αυτοί οι τέσσερις και ορισμένοι ακόμα * χρωστούν τεράστια ποσά και εμφανίζονται ως "σωτήρες" του τόπου.

* (Ανώνυμη Ξενοδοχειακή εταιρεία  270εκατομ. + , Ξενοδοχεία Άκουασολ 230εκατομ.=500εκατομ.)

Έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν στους «μεγαλοεπιχειρηματίες του τόπου» (καμιά 20αριά), οι οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι οφειλέτες των Τραπεζών (Κύπρου και Λαϊκής), όπου ο καθένας χρωστάει πάνω από εκατό εκατομμύρια ευρώ και όλοι μαζί χρωστούν πάνω από τρία δισεκατομμύρια ευρώ .

Ναι €3,500,000,000!!!

Αυτοί οι οποίοι με τα χρήματα των Καταθετών των Τραπεζών μας, μας το παίζουν σήμερα και «ευεργέτες» αυτού του τόπου κινώντας τα νήματα, μέσα από το οργιώδες παρασκήνιο που έχει στηθεί για το διορισμό Διοικητικών Συμβούλων τις Τράπεζας Κύπρου.
Με επιστολή τους οι της Τρόικας διαμαρτυρήθηκαν στα τρία νέα μέλη της Αρχής Εξυγίανσης και ουσιαστικά έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθούν απόκλιση από τα συμφωνηθέντα του Μνημονίου. Ένα μνημόνιο που όσο το διαβάζουμε τόσο καταλαβαίνουμε ότι:

1. Στην μπανανία που ζούμε έκαναν πάρτι πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες και Κυβερνήσεις ξεζουμίζοντας την Κυπριακή Κοινωνία/ Οικονομία διαχρονικά.
ΛΕΠΤΟΣ με Ανδρούλλα


2. Ότι αυτό το Μνημόνιο είναι η μόνη σωτηρία του τόπου και ότι ακολουθώντας το κατά γράμμα αυτός ο τόπος μπορεί να σωθεί, να βελτιωθεί και να ζούμε πλέον σε μια πραγματικά δίκαιη και έννομη κοινωνία έχοντας όλοι ίσες ευκαιρίες.

3. Ότι προφανώς υπάρχουν και καλά στελέχη στην Κρατική Μηχανή αφού όλα αυτά που έχουν εντοπίσει οι Τροϊκανοί τα έχουν μάθει από δικούς μας Κύπριους Κρατικούς Υπαλλήλους.

4. Ότι ακόμα και σήμερα κάποιοι Πολιτικοί μαζί με αυτούς του «μεγαλοκαρχαρίες» προσπαθούν σαν μικρά παιδιά να «αρπάξουν» ό,τι μπορούν από τη πιατέλα και έρχονται οι Τροϊκανοί να τους σταματήσουν. Μου θυμίζουν τα μικρά παιδιά που βάζουν το χέρι στο γλυκό και τους βαράει η μαμά στο χέρι λέγοντάς τους «όχι δεν πρέπει».

Γιατί δηλαδή πρέπει με το ζόρι να παραμείνουν ιδιοκτήτες των Εταιρειών τους οι οικογένειες του Λεπτού, του Αριστοδήμου, του Λούη, του Σιακόλα και των υπόλοιπων και να μην περάσουν στα χέρια της Τράπεζας και κατ’ επέκταση των Μετόχων της, οι οποίοι ήταν καταθέτες και έγιναν υποχρεωτικά Μέτοχοι; Γιατί πρέπει να χάσουν την επένδυσή τους οι χιλιάδες καταθέτες που πλήρωσαν με δισεκατομμύρια ευρώ τα λάθη του κάθε Τραπεζίτη και να παραμείνει ο κάθε "Σιακόλας" άρχοντας του παιχνιδιού για να βγαίνει προκλητικά ακόμα και πρόσφατα και να μας λέει πόσο καλός εργοδότης είναι και ότι προσφέρει σ’ αυτό τον τόπο;
Ας αναλάβουν οι Τράπεζες αυτές τις εταιρείες εξασκώντας το δικαίωμα που έχουν με τις εξασφαλίσεις τους όπως Υποθήκες, Κυμαινόμενες Επιβαρύνσεις (floating charge) κ.α.
Τότε όχι μόνο θα μπορούν να έρθουν σε σημαντική κερδοφορίας, όχι μόνο θα μπορέσουν να πληρωθούν τα δάνεια δισεκατομμυρίων που χρωστούν αυτοί οι Οργανισμοί αλλά κυρίως θα ανακαλύψουν τον τρόπο που όλοι αυτοί χρησιμοποιούν για να βγάλουν τα χρήματά τους εκτός Κύπρου (κατ’ ακρίβεια θα ανακαλύψουν πώς κρατάνε χρήματα στο εξωτερικό και ουδέποτε τα φέρνουν στην Κύπρο) μέσω των συμφωνιών που έχουν με τις εταιρείες που συνεργάζονται στο εξωτερικό.

Άραγε πόσο εύκολο είναι,  - για παράδειγμα και υποθετικά μιλώντας - εταιρείες ορισμένων που εισάγουν από μεγάλα εργοστάσια στο εξωτερικό και πουλούν αυτοκίνητα , φαγώσιμα κτλ και άλλα προϊόντα στην Κύπρο, ένα μικρό ποσοστό (bonus επί των πωλήσεων) να κατατίθεται σε δικό τους προσωπικό λογαριασμό παραμένοντας στο εξωτερικό με βάση τις πωλήσεις τους και να μην έρχονται αυτά τα χρήματα στην Κύπρο;

Γι’ αυτό κύριοι μην αφήσετε άλλο να εκμεταλλεύονται οι λίγοι τις καταθέσεις του κόσμου και επιτρέψετε έστω και την ύστατη να δουλέψουν οι Τράπεζες σωστά και να αποδοθεί δικαιοσύνη στους χιλιάδες καταθέτες που πληρώνουν για να έχουν κάποιοι μεγάλη περιουσία.
Με την ίδια ευκολία που κυνηγάνε στα δικαστήρια το φτωχό πολίτη, που παίρνουν την περιουσία του καθενός, που κλείνουν την επιχείρησή του κάθε «μικρό επιχειρηματία» να μπουν και σ’ αυτές τις Επιχειρήσεις και να τους πετάξουν έξω αν χρειάζεται.
ΑΡΙΣΤΟ με Ηλιάδη
Έχουμε μοναδική ευκαιρία να γίνει μια πραγματική κάθαρση στον επιχειρηματικό κόσμο και στην κυπριακή κοινωνία. Ας την αρπάξουμε τώρα που οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Του Λευτέρη Παπαϊωάνου
ΠΗΓΗ 







Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ