Οι γυναίκες πρέπει να κάνουν οικογένεια πριν τα 35

Κορυφαίοι ειδικοί στην γονιμότητα υποστηρίζουν πως οι γυναίκες θα πρέπει να αρχίζουν την οικογένειά τους από την ηλικία των 35.

Το Cosmo σε συνεργασία με το 4moms σας μεταφέρουν μερικά από τα κυριότερα συμπεράσματα του μεγαλύτερου επιστημονικού συνεδρίου της Βρετανίας. Οι γιατροί και οι ερευνητές τόνισαν ότι δεν πρέπει να μιλάνε μόνο για την αποφυγή της εγκυμοσύνης, θα πρέπει επίσης να ενημερώνουν τις γυναίκες για τους κινδύνους της καθυστερημένης μητρότητας. Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Newcastle δήλωσαν ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κατ' ανάγκην την καριέρα τους ως δικαιολογία για να καθυστερήσουν τη μητρότητα.
Και το ερώτημα είναι εάν τα ζευγάρια σήμερα είναι λιγότερο πρόθυμα να συμβιβαστούν με οικονομικές δυσκολίες από τις προηγούμενες γενιές.
Ο καθηγητής Mary Herbert, ένας από τους κορυφαίους βιολόγους της Βρετανίας δήλωσε:"Το πιο σημαντικό μήνυμα είναι για τις γυναίκες να έχουν τα μωρά τους πριν το ρολόι χτυπήσει 12.00. Θα ανησυχούσα για την κόρη μου, αν δεν είχε ένα παιδί πριν από τα 35".

Το ξεκάθαρο μήνυμα, είναι οτι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των γυναικών που περιμένουν να ξεκινήσουν μια οικογένεια. Σχεδόν τα μισά από όλα τα μωρά που γεννιούνται είναι από γυναίκες ηλικίας 30 ετών και ο αριθμός των παιδιών που γεννιούνται από γυναίκες που τελειώνουν την δεκαετία των 30 έχει σχεδόν τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.
Στο μεγαλύτερο επιστημονικό συνέδριο της Βρετανίας τονίστηκε ακόμα πως η γονιμότητα πέφτει απότομα μετά την ηλικία των 35 και αυξάνονται οι πιθανότητες ένα ζευγάρι να αποκτήσει παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση. Όσες γυναίκες μένουν έγκυες μετά τα 30 τους χρόνια αντιμετωπίζουν μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία τους από ότι οι νεότερες γυναίκες όπως και τα αγέννητα μωρά τους.

Μητέρες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποβάλουν, καθώς και να έχουν μια δύσκολη εγκυμοσύνη και να γεννήσουν μωρά λιποβαρή ή πρόωρα. Τέλος, η ηλικία τους καθιστά πιο επιρρεπείς στην αρθρίτιδα, την κατάθλιψη, τα καρδιακά επεισόδια.
Ο καθηγητής Judith Rankin, ο οποίος ειδικεύεται στην υγεία των μητέρων και των παιδιών τους, είπε: "Το μεγάλο μήνυμα είναι ότι οι γυναίκες θα πρέπει να αρχίσουν να καταλαβαίνουν τους κινδύνους".
Η Jane Stewart, γιατρός εξωσωματικής γονιμοποίησης στο Newcastle στο Κέντρο Γονιμότητας, είπε ότι ο οικογενειακός προγραμματισμός θα πρέπει να περιλαμβάνει το σχεδιασμό, καθώς και την αντισύλληψη. Η Δρ Stewart τόνισε ότι αν οι γυναίκες δεν έχουν επίγνωση των κινδύνων της καθυστέρησης της μητρότητας, μπορεί να μετανιώσουν αργότερα πικρά την απόφασή τους. Η φυσική σύλληψη, γίνεται λιγότερο επιτυχής περνώντας τα χρόνια .

"Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την σχετιζόμενη με την ηλικία μείωση της γονιμότητας. Τα ζευγάρια νιώθουν ότι θέλουν να φτιάξουν οικογένεια. Θέλουν το δικό τους σπίτι, θέλουν να είναι σε καλές θέσεις εργασίας πριν ξεκινήσουν μια οικογένεια. Έτσι, η ιδέα της ανατροφής των παιδιών είναι ίσως παρακινδυνευμένη με έναν τρόπο που οι άνθρωποι δεν σκέφτονται. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι έχουμε να επισημάνουμε το προφανές, αλλά είναι ένα βασικό μήνυμα της φύσης ότι η γονιμότητα είναι περιορισμένου χρόνου".

 ΠΗΓΗ

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ