Φρίκη στην Βόρεια Κορέα: Αναγκάζουν τις μητέρες να πνίγουν τα νεογέννητα μωρά τους


voreia-korea-570
Βάναυσες ιστορίες βασανιστηρίων διηγούνται επιζώντες του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, στην εξεταστική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών θα βρεθούν 30 πολιτικοί πρόσφυγες του τυραννικού καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, οι οποίοι ήταν αρκετά τυχεροί ώστε να διαφύγουν από τα σύνορα της χώρας.

Οι 30 αυτοί μάρτυρες είναι ένα μικρό ποσοστό των εκατοντάδων χιλιάδων πολιτικών αντιφρονούντων, οι οποίοι κρατούνται σε φρικτές εγκαταστάσεις παρόμοιες με τα τάγματα εργασίας. Σε αυτά , κρατούνται τρεις γενιές οικογενειών ισοβίως, καθώς σε περίπτωση σύλληψης ατόμου το οποίο αντιδρά στο τυραννικό καθεστώς, φυλακίζεται μαζί του και όλη του η οικογένεια.

Οι μαρτυρίες των αντιφρονούντων της Πιονγκγιάνγκ, θυμίζουν εικόνες από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί, καθώς οι επιζώντες μοιράστηκαν ιστορίες διαμελισμών και βάναυσων βασανιστηρίων, όπως επίσης και δημόσιων εκτελέσεων. Ανάμεσα στις δηλώσεις των μαρτύρων, γίνεται αναφορά σε εκτελέσεις βρεφών, καθώς οι γάμοι ή η τεκνοποίηση χωρίς άδεια τιμωρούνται με θάνατο.


Οι κρατούντες των ταγμάτων εργασίας, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, αντιμετωπίζουν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης καθώς τρέφονται με ότι βρουν – συνήθως τρωκτικά και έντομα- ενώ επίσης αναγκάζονται να δουλεύουν καθημερινά υπό πολύ σκληρό ζυγό.

Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της χώρας, κιμ Γιονγκ Ουν, συνεχίζει να ζει μέσα στα πλούτη, μακριά από τα βάσανα του λαού του. Τελευταία του ενασχόληση είναι η δημιουργία ενός θέρετρου για σκι, το οποίο ισχυρίζεται ότι θα είναι για δημόσια χρήση.

Την μαρτυρία του για το πως μια μητέρα αναγκάστηκε να σκοτώσει το ίδιο της το μωρό, πνίγοντας το σε ένα κουβά με νερό, μοιράστηκε ο Jee Heon-a με την εξεταστική επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών. Συγκεκριμένα «η μητέρα ικέτευε τον φύλακα» να μην σκοτώσει το μωρό της αλλά εκείνος συνέχιζε να το χτυπά, έτσι «η μητέρα με τα χέρια της να τρέμουν έβαλε το πρόσωπο του μωρού στο νερό. Το κλάμα του σταμάτησε και φυσαλίδες αέρα ήρθαν στην επιφάνεια όταν αυτό πέθανε».

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ