Φωτογραφίες έμειναν ανέπαφες για 7 χρόνια μέσα στη θάλασσα!


Φωτογραφίες μέσα στη θάλασσα!
Η απίστευτη αυτή ιστορία θα μπορούσε να είναι προϊόν της φαντασίας ενός δημιουργικού διαφημιστή, που θα ήθελε να περιγράψει την αντοχή μιας υποβρύχιας κάμερας. Κι όμως, είναι πέρα για πέρα αληθινή.
Μια αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή που είχε χαθεί κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης στη Χαβάη πριν σχεδόν έξι χρόνια βρέθηκε σε μια παραλία της Ταϊβάν, που απέχει σχεδόν… 10.000 χιλιόμετρα μακριά! Και το πιο απίστευτο δεν είναι ότι βρέθηκε, αλλά ότι η μνήμη της διατηρεί ακόμα ανέπαφες τις φωτογραφίες εκείνης της κατάδυσης!

Η Λίνσντεϊ Σκάλαν έκανε ένα ταξίδι αναψυχής στη Χαβάη το 2007, όταν κατά τη διάρκεια της κατάδυσης η κάμερά της ξέφυγε από τα χέρια της και χάθηκε. Πέρα από την απογοήτευση, βέβαια, ότι έχασε την μηχανή και τις φωτογραφίες το γεγονός το είχε ξεχάσει, αλλά της το θύμισε ο Ντάγκλας Τσενγκ, ένας υπάλληλος της εταιρείας China Airlines που έκανε μια βόλτα πριν λίγες ημέρες σε μια παραλία της Ταϊβάν και ανακάλυψε στην αμμουδιά κάτι που έμοιαζε με φωτογραφική μηχανή. Η αλμύρα της θάλασσας, βεβαίως, είχε καταστρέψει το φακό και τα κουμπιά, ωστόσο ο περίεργος Τσενγκ επεξεργάστηκε την κάμερα και μπόρεσε να εμφανίσει στην οθόνη της τις φωτογραφίες από την κάρτα μνήμης.


Φωτογραφίες μέσα στη θάλασσα!

Φωτογραφίες μέσα στη θάλασσα!Μέσω του ονόματος του πλοίου που έγινε η κατάθεση και διάφορων άλλων στοιχείων ο Τσενγκ αποφάσισε να προκαλέσει την τύχη του και να βρει τον ιδιοκτήτη της μηχανής. Χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως το Facebook, αλλά επικοινώνησε και με τα γραφεία της εταιρείας που εργάζεται στη Χονολουλού, έτσι ώστε να πάρει διαστάσεις το θέμα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Πράγματι το ρεπορτάζ «μοιράστηκε» σε τουλάχιστον 5.000 άτομα και σε 36 ώρες είχε σταλεί και στη Σκάλαν, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της!

Η αεροπορική εταιρεία που εργάζεται ο Τσενγκ δεν έχασε την ευκαιρία για λίγη δωρεάν διαφήμιση. Πρόσφερε στη Σκάλαν ένα δωρεάν ταξίδι στην Ταϊβάν για να… παραλάβει τη μηχανή και τις χαμένες φωτογραφίες της.

flowmagazine.gr

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ