Η σφαγή της Συρίας σε 50 συγκλονιστικές εικόνες


Mε περισσότερους από 100.000 νεκρούς πολίτες από το ξεκίνημά του, ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία είναι ένας από τους φονικότερους των τελευταίων ετών. Οι εικόνες και τα βίντεο της φρίκης λένε πολλά.
Οι άμαχοι νεκροί, κυρίως παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι, έχουν ξεπεράσει τους 100.000 ακόμη και σύμφωνα με τους πιο συντηρητικούς υπολογισμούς. Η φρίκη στη Συρία δεν έχει τέλος. Τα πρόσφατα γεγονότα στην πόλη Χομς, με τη χρήση χημικών όπλων, δείχνουν ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. 
Από το Μάρτιο του 2011, όταν και ξεκίνησε ο εμφύλιος στη Συρία, ανάμεσα στις δυνάμεις του Προέδρου Άσαντ και των αντικαθεστωτικών, ο αριθμός των νεκρών ανάμεσα στον άμαχο πληθυσμό αυξάνεται με γεωμετρικό ρυθμό κάθε μήνα. Η Δαμασκός και η Χομς είναι η δύο πιο πολύπαθες πόλεις, με περισσότερους από 15.000 νεκρούς η κάθε μία. Όλο αυτό το σκηνικό, όπως είναι λογικό, έχει οδηγήσει τον πληθυσμό σε ξεριζωμό. Περισσότεροι από 1.500.000 Σύροι έχουν περάσει τα σύνορα, ψάχνοντας για ειρηνικό καταφύγιο σε γειτονικές χώρες, εκ των οποίων, πάνω από το 1.000.000 είναι παιδιά. 
Την ίδια ώρα, οι θάνατοι μεταξύ των εμπόλεμων υπολογίζονται περίπου στις 50.000, με ένα ποσοστό 60% ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και ένα 40% στους ανικαθεστωτικούς. Στο συνολικό αριθμό των νεκρών θα πρέπει να υπολογιστούν οι περίπου 1.000 πολίτες άλλων χωρών (κυρίως Παλαιστίνιοι), αλλά και οι στρατιώτες άλλων εθνικοτήτων, που είναι περίπου 4.000. 
Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου άργησαν πολύ να ευαισθητοποιήσουν τη διεθνή κοινότητα για τη σφαγή της Συρίας. Μπορεί ο πόλεμος να μαίνεται για δυόμισι ολόκληρα χρόνια, αλλά μόλις τώρα ο Πρόεδρος Ομπάμα των ΗΠΑ άρχισε να συζητά το ενδεχόμενο παρέμβασης. Η πρόσφατη επίθεση με χημικά όπλα στη Χομς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Οι εικόνες στην photo gallery και τα βίντεο που ακολουθούν είναι ενδεικτικά της κατάστασης, αλλά περιέχουν πολύ σκληρό υλικό. 
Μην τις ανοίξετε αν δεν έχετε γερό στομάχι.




















































Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ