Επιτέλους, Πόθεν έσχες για επαύλεις & μονοκατοικίες πέραν των 400τμ


Δυο χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι ιδιοκτήτες κατοικιών αξίας εκατομμυρίων ευρώ, το εμβαδόν των οποίων ξεπερνά τα 400 τετραγωνικά μέτρα, θα περάσουν από τον έλεγχο του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων (ΤΕΠ).

Στόχος είναι να διαπιστωθεί κατά πόσο δικαιολογείται η αγορά και η ανέγερση τόσο μεγάλων κατοικιών με βάση τα εισοδήματα που δηλώνουν και φορολογούνται. Θα εξετασθεί παράλληλα εάν οι ιδιοκτήτες αυτοί έχουν φορολογικό φάκελο και συμπληρώνουν φορολογική δήλωση.

Ο έλεγχος θα καλύψει μέχρι έξι χρόνια πίσω και αφορά στις άδειες οικοδομής που εκδόθηκαν από την 1/1/2007 μέχρι την 31/8/2012. Προς την κατεύθυνση αυτή άρχισε ήδη από τις 12 τρέχοντος μηνός η αποστολή επιστολών με τις οποίες καλούνται 1.000 άτομα και εταιρείες να προσκομίσουν σχετικά δικαιολογητικά.

Το ΤΕΠ τον περασμένο Οκτώβριο ζήτησε με επιστολές προς τους δήμους και επάρχους να του κοινοποιηθούν όλες οι άδειες οικοδομής που εκδόθηκαν και αφορούν μονοκατοικίες πέραν των 400 τ.μ. Συνολικά διαβιβάστηκαν στο ΤΕΠ στοιχεία για άδειες οικοδομής που αφορούν 1.000 άτομα και εταιρείες που είναι ιδιοκτήτες μονοκατοικιών με εμβαδόν από 400 τ.μ. μέχρι 499 τ.μ. και άλλα 1.000 άτομα και εταιρείες οι οποίοι διαθέτουν μονοκατοικίες πέραν των 500 τ.μ., που θα ελεχθούν κατά προτεραιότητα.


Περισσότερες λεπτομέρειες στον σημερινό Φιλελεύθερο philenews.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ