Αυξάνονται οι κρατούμενοι λόγω χρεών στις Κεντρικές Φυλακές


Είναι η φυλακή ασφαλής διέξοδος, στο οικονομικό αδιέξοδο του καθ' ενός μας, έναντι των υποχρεώσεων μας?

Αυξάνονται οι κρατούμενοι λόγω χρεών στις Κεντρικές Φυλακές
Αυξάνονται ολοένα και περισσότεροι εκείνοι που οδηγούνται στις Φυλακές επειδή δεν πληρώνουν τα χρέη, τις διατροφές και τα πρόστιμα τους λόγω της οικονομικής κρίσης και της ανεργίας. Για πονοκέφαλο κάνει λόγο ο αναπληρωτής διευθυντής Φυλακών Γιώργος Τρυφωνίδης, δεδομένου ότι υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού και έλλειψη κτιρίων.

Στους 25 ανέρχονται οι κρατούμενοι στις Κεντρικές Φυλακές για απλήρωτα χρέη, διατροφές και πρόστιμα.


Πρόκειται για 12 Ελληνοκύπριους και 13 αλλοδαπούς, οι οποίοι όπως δηλώνει ο αναπληρωτής διευθυντής Φυλακών Γιώργος Τρυφωνίδης, αποτελούν μέρος όσων έχουν οδηγηθεί τους τελευταίους μήνες στο σωφρονιστικό ίδρυμα, επειδή δεν μπορούσαν να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους λόγω οικονομικής κρίσης και ανεργίας

Πρώτιστο μέλημα της διεύθυνσης των Φυλακών, σύμφωνα με τον κ. Τρυφωνίδη, είναι η επίτευξη διακανονισμού ανάμεσα στον κατάδικο και σε όσους οφείλει χρηματικά ποσά και η καταβολή μέρους του ποσού, ώστε να μπορέσει ο Γενικός Εισαγγελέας να αναστείλει την ποινή υπό προϋποθέσεις.

Καθημερινά περνάνε την πύλη των Φυλακών για οικονομικής φύσεως αδικήματα 5-10 πρόσωπα, από τα οποία οι περισσότεροι αναζητούν χείρα βοηθείας από συγγενείς και φίλους, ενώ οι αλλοδαποί ως συνήθως παίρνουν το δρόμο της απέλασης, αφού δεν έχουν κανένα για να τους πληρώσει τα χρέη τους.

ant1iwo.com
Του Κώστα Σάββα 


Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ