Η στυτική λειτουργία παράγοντας κινδύνου για πολλούς 40ρηδες


Φυσικά τους περισσότερους από μας, δεν μας αγγίζει "την σήμερον ημέρα" το θέμα αυτό, (τρομάρα μας) όμως αξίζει να το διαβάσετε.

Στυτική δυσλειτουργία, χαμηλή τεστοστερόνη και προστατικό αντιγόνο είναι παράγοντες κινδύνου που στην ηλικία των 40 ετών πρέπει να συναξιολογούνται με τους υπόλοιπους δείκτες για την καρδιοπάθεια: Έρευνα από το Brown University.

Το ερώτημα της έρευνας αν μαζί με τους γνωστούς δείκτες για καρδιοπάθεια όπως τα λιπίδια, η χοληστερίνη, το κάπνισμα το μεταβολικό σύνδρομο κλπ, θα έπρεπε να συναξιολογηθεί η χαμηλή τεστοστερόνη, τα προβλήματα στύσης και το προστατικό αντιγόνο, διερευνήθηκε σε μια μεγάλη αναδρομή της διεθνούς βιβλιογραφίας για δέκα χρόνια.

Στη μεγάλη αυτή μελέτη φάνηκε πως η Στυτική Δυσλειτουργία, η Στεφανιαία Νόσος και το μεταβολικό σύνδρομο, ήσαν ισχυροί παράγοντες κινδύνου για το προσδόκιμο ζωής ανδρών ηλικίας 40 ετών.

Ενώ ήταν γνωστό πως η Στυτική Δυσλειτουργία και η χαμηλή τεστοστερόνη σχετίζονται, η επίδραση τους στην συνολική επιβάρυνση για πρόωρο θάνατο δεν είχε μελετηθεί εκτεταμένα.

Το συνολικό συμπέρασμα της έρευνας, καταλήγει πως σε αυτή την πρώιμη σχετικά ηλικία οι άνδρες είναι καλό να εξετάζονται συστηματικά, όχι μόνο για τους γνωστούς καρδιολογικούς κινδύνους όπως λιπίδια, χοληστερίνη, παχυσαρκία, διαβήτης και κάπνισμα αλλά να κοιτάζουν την τεστοστερόνη τους και την στυτική δυσκολία.



Με απλά λόγια όχι μόνο τσεκ απ στον καρδιολόγο, αλλά έλεγχο και στο προφίλ ορμονών, έλεγχο προστάτη και στυτικής λειτουργίας, για να μειωθεί ο κίνδυνος θανάτου από το κυκλοφορικό.

Πηγή: The Miriam Hospital, Warren Alpert School of Medicine, Brown University, Providence, RI, USA.

Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ. Κωνσταντινίδης,
Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος,
Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών,

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ