Ο Αρχικλέφτης ζητά και τα ρέστα. Ο Βγενόπουλος απαντά μέσω του Mega για όλους και για όλα. Τι ισχυρίζεται


Μιλώντας αποκλειστικά στο Mega, απάντησε στα όσα του καταλογίζουν για τα δάνεια που δόθηκαν σε δικούς του ανθρώπους χωρίς εξασφαλίσεις. Και αυτό προκύπτει μετά από έρευνα ελεγκτών στη Λαϊκή.
Έκθεση των εσωτερικών ελεγκτών της Λαϊκής Τράπεζας, φαίνεται να οδήγησε το Επαρχιακό Δικαστήριο στο πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και Κυριάκου Μάγειρα, με την οποία υπήρχαν στοιχεία για πράματα και θάματα επί διοίκησης τους.

Μια απόφαση που προκάλεσε το μένος του πρώην ισχυρού άντρα της Λαϊκής, και προέδρου της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου ο οποίος σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο MEGA επικρίνει τον τρόπο με τον οποίο πάρθηκε η απόφαση.

Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να μην σεβαστώ τα διατάγματα οποιουδήποτε δικαστηρίου. 

Η άλλη πλευρά δεν σέβεται τις υποχρεώσεις της.  Αυτή η υπόθεση έχει χρησιμοποιηθεί για μία ακόμη φορά για την βάναυση συκοφαντική μου δυσφήμιση.  Ποιος είναι ο λόγος που ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας να κάνει τέτοια ανακοίνωση τη στιγμή που ακόμη δεν έγινε το δικαστήριο να παρουσιαστεί και η δική μας πλευρά;


Η ακρόαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιουνίου.

Τα πορίσματα της εσωτερικής έκθεσης, παρουσιάζουν πάντως ένα μεγάλο φαγοπότι εις βάρος της Λαϊκής Τράπεζας.

Υπάρχουν ξεκάθαρες και ενδημικές παραβιάσεις των βέλτιστων πρακτικών παραχώρησης πιστώσεων και διαχείρισης ρίσκου.

Οι ευθύνες Βγενόπουλου περιλαμβάνουν πως δεν τοποθέτησε ανώτατα όρια στην έκθεση της τράπεζας, δεν έλαβε επαρκείς εξασφαλίσεις και δεν αξιολόγησε την ικανότητα των δανειοληπτών να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους."

"Ποιος ο λόγος να διαρρεύσουν δήθεν έγγραφα και δήθεν αιτιάσεις των εναγόντων; Έχουν πει ότι κάναμε κάποια πράγματα κακά. Τα έχω διαψεύσει επανειλημμένα. Είμαστε σε φάση δίκης.", δήλωσε ο κ. Βγενόπουλος.

Τα στοιχεία πάντως σύμφωνα με την εσωτερική έκθεση, είναι καταπελτικά, αφού από επιλογή επτά δανείων συνολικού ύψους 1,8 δις παρατηρείται ένα μεγάλο έλλειμμα στην εξασφάλιση τους.

Ο ίδιος ο κ. Βγενόπουλος προσωπικά ενέκρινε όλα τα δάνεια σε επτά συγκεκριμένες υποθέσεις, συνολικού ύψους 1,81 δις. ευρώ, κάτω από την ιδιότητα του ως επικεφαλής της Επιτροπής Χορηγήσεων στην Ελλάδα.

Από τις επτά συγκεκριμένες υποθέσεις προκύπτει έλλειμμα 72% στις εξασφαλίσεις. Δηλαδή είναι δυνατό να εισπραχθούν μόνο 511 εκ. ευρώ"

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις η έρευνα εντοπίζει σύγκρουση συμφερόντων Βγενόπουλου με τους δανειζόμενους.

"Έχω διαψεύσει ότι υπάρχει τίποτα το μπετό σε αυτές τις περιπτώσεις δανείων.", ανάφερε ο κ. Βγενόπουλος.

Ενώ επέκρινε και τη διαρροή των στοιχείων της έκθεσης, αποδίδοντας την σε σκοπιμότητες.

"Αυτά είναι αστεία πράγματα και έρχονται σαν συνέχεια περίεργων διαδικασιών που γίνονται στην Κύπρο.", είπε ο κ. Βγενόπουλος.

Πηγή: MEGA TV

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ