Αφαιρούν τα κλιματιστικά από τα Δημόσια σχολεία, για σκοπούς οικονομίας


Ακόμα μια δέσμευση της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Κάρογιαν προς την Τρόικα είναι πλέων γεγονός.

Σφίγγουν για τα καλά τα ζωνάρια στα σχολεία, καθώς οι προσπάθειες που καταβάλλονται για εξοικονομήσεις δεν έχουν τέλος. Μετά τη φύλαξη βιβλίων/εκπαιδευτικού υλικού, τον περιορισμό χρήσης αναλώσιμων υλικών (π.χ. γραφικής ύλης), έφτασε και η ώρα της εξοικονόμησης ενέργειας, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στον φωτισμό των σχολικών κτηρίων.
Το υπ. Παιδείας, και πιο συγκεκριμένα οι Τεχνικές υπηρεσίες, προέβησαν χθες σε μια εντελώς αψυχολόγητη -και ουσιαστικά χωρίς αντίκρισμα- κίνηση. Αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αφαίρεση των κλιματιστικών που υπάρχουν σε συγκεκριμένες αίθουσες όλων των σχολικών μονάδων. Ποιο θα είναι το κέρδος; Η εξοικονόμηση ενέργειας για περίοδο 15 ημερών, αφού τόσος χρόνος απομένει για να λήξει επίσημα η σχολική χρονιά για τους εκπαιδευτικούς!

Όπως πληροφορείται ο «Π», η απόφαση για αφαίρεση κλιματιστικών από συγκεκριμένες σχολικές αίθουσες (π.χ. αίθουσα καθηγητών, βιβλιοθήκη, γραφείο επαγγελματικής καθοδήγησης) λήφθηκε στις 23 περασμένου Μαΐου και κοινοποιήθηκε στους προέδρους των Σχολικών Εφορειών από τον προϊστάμενο των τεχνικών Υπηρεσιών του υπ. Παιδείας Αντρέα Παττίχη. Όσο για την εφαρμογή της…ξεκίνησε χθες από το γυμνάσιο Καλογεροπούλλου στη Λεμεσό, όταν τεχνικοί «εισέβαλαν» στο σχολείο με τα εργαλεία τους και προχώρησαν στην αφαίρεση κλιματιστικών, με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας! Η αφαίρεση έγινε από την αίθουσα που χρησιμοποιεί ο καθηγητικός σύλλογος, ενώ ξήλωμα θα υπάρξει και σε άλλες αίθουσες.

 
Σε δηλώσεις του στον «Π» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Μπαρρής χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός, σημειώνοντας ότι μεγαλύτερα προβλήματα θα προκύψουν τον Σεπτέμβρη, αφού οι μαθητές δεν θα μπορούν -λόγω των υψηλών θερμοκρασιών- να χρησιμοποιούν ούτε τη βιβλιοθήκη των σχολείων τους. «Διαφωνούμε έντονα με αυτήν την τακτική που ακολουθείται. Η υπερβολική λιτότητα ή εξοικονόμηση θα διαλύσει τα δημόσια σχολεία και θα τα οδηγήσει σε μιζέρια», επεσήμανε και τόνισε ότι θα έπρεπε οι χειρισμοί να ήταν πολύ πιο προσεκτικοί. «Δεν υπάρχει τίποτε που δεν είναι αναγκαίο στα σχολεία, τα οποία κλείνουν σε 15 μέρες και η εξοικονόμηση που ευελπιστούν να κάνουν κάποιοι θα είναι ελάχιστη», πρόσθεσε. Είπε ακόμη ότι ενοχλεί και ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζονται κάποιες αποφάσεις.
 
Περισσότερα για το θέμα στην έντυπη έκδοση του «Π» και για τους συνδρομητές της ψηφιακής έκδοσης (pdf) ταυτόχρονα με την κυκλοφορία της εφημερίδας καθημερινά από τις 05.00 το πρωί.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ