Η Παραλιμνίτισσα Ελένη Αρτυματά "ανέβασε" την Κυπριακή σημαία στο πιο ψηλό σημείο στην Τουρκία.


ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Ρίγη συγκίνησης για την Ελένη Αρτυματά - Η σημαία της Κύπρου κυμάτισε στην Τουρκία.
Περηφάνια σκόρπισε η πρωταθλήτρια μας Ελένη Αρτυματά. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τουρκίας. Η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας κυμάτισε στον ουρανό της Μερσίνας, και για την Ελένη ακούστηκε ο Εθνικός Υμνος. Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο σκοπευτής μας, Γιώργος Αχιλλέως.

Η κυπριακή σημαία κυματίζει στον ψηλότερο ιστό και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στη Μερσίνα της Τουρκίας για χάρη της Ελένης Αρτυματά, προκαλεί ρίγη συγκίνησης στον Κυπριακό Ελληνισμό.

Περήφανο το χρυσό κορίτσι του κυπριακού στίβου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, χαρίζοντας στην Κύπρο το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους 17ους Μεσογειακούς Αγώνες.

Με χρόνο 23.18 η 27χρονη πρωταθλήτρια έκοψε πρώτη το νήμα και διατήρησε τα κεκτημένα από τους Μεσογειακούς της Πεσκάρα το 2009. Την 27χρονη πρωταθλήτρια συνεχάρη μέσω twitter ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του τόπου.



Περήφανους για άλλη μια φορά μας έκανε και Γιώργος Αχιλλέως που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο σκητ.

Ο Κύπριος σκοπευτής προσδοκούσε στο χρυσό μετάλλιο το οποίο διεκδίκησε μέχρι τέλους, όμως με 13 στους 16 δίσκους έμεινε δεύτερος, πίσω από τον Ιταλό Αγκουστίνο Λόντε που είχε 15 στις 16 επιτυχίες.

Ο Ανδρέας Χάσικος έμεινε οριακά εκτός τελικού του αγωνίσματος, καθώς με 119 στους 125 δίσκους, κατέλαβε την έβδομη θέση.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ