Λουκέτο στο τελευταίο κρατικό γηροκομείο της Λευκωσίας στα Λατσιά


Κλείνει η Στέγη Ηλικιωμένων και Αναπήρων στα Λατσιά.
Μετά την Ανθούπολη το 2009, ήρθε και η σειρά των Λατσιών το 2013.

Το κρατικό γηροκομείο αντιμετωπίζει κτιριακά προβλήματα, μεταξύ των οποίων και πρόβλημα στατικότητας

ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ θα μεταφερθούν, σύντομα, σε κοινοτικά ή ιδιωτικά γηροκομεία, της επιλογής των ιδίων ή μελών της οικογένειάς τους

Τον τερματισμό της λειτουργίας της Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων στα Λατσιά, στη Λευκωσία -γνωστής ως κρατικό γηροκομείο- και τη μετακίνηση των ενοίκων σε κοινοτικά ή ιδιωτικά γηροκομεία αποφάσισε η Κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ». Στο γηροκομείο διαμένουν σήμερα περίπου 25 άτομα, ενώ, ήδη, δύο άτομα έχουν μεταφερθεί στο κοινοτικό γηροκομείο Γερίου, πριν από λίγες μέρες.

Επικίνδυνο το κτίριο


Τις πληροφορίες για κλείσιμο του κρατικού γηροκομείου επιβεβαίωσε με δήλωσή της χθες στην εφημερίδα μας η Προϊστάμενη του Τομέα Ανάπτυξης Προσωπικού και Κρατικών Ιδρυμάτων Μαρία Κυρατζή, εξηγώντας ότι το κτίριο κρίθηκε, μετά από επιθεώρηση, ακατάλληλο και επικίνδυνο. «Οι αρμόδιοι διαπίστωσαν ότι το κρατικό γηροκομείο αντιμετωπίζει κτιριακά προβλήματα, μεταξύ των οποίων και πρόβλημα στατικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει: «Οι ένοικοι θα μεταφερθούν, σύντομα, σε κοινοτικά ή ιδιωτικά γηροκομεία, της επιλογής των ιδίων ή μελών της οικογένειάς τους.

Η απόφαση λήφθηκε με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των ενοίκων». Ερωτηθείσα σχετικά, ανέφερε ότι η διαμονή στο κρατικό γηροκομείο δεν είναι δωρεάν, παρά μόνο σε άτομα που πληρούν κάποιες προϋποθέσεις. Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο θα συντηρηθεί το κτίριο ή αν θα δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις, η κ. Κυρατζή απάντησε πως δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση. «Μελετούμε τις ανάγκες που υπάρχουν», συμπλήρωσε, για να υπογραμμίσει: «Μέχρι σήμερα πάντως δεν υπάρχει καμία εκκρεμούσα αίτηση για διαμονή στο κρατικό γηροκομείο».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, επικρατεί αναστάτωση ανάμεσα στους λειτουργούς που απασχολούνται στο κρατικό γηροκομείο, καθώς δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί για το πού θα καταλήξουν, μετά το κλείσιμο του γηροκομείου. Η κ. Κυρατζή διαβεβαίωσε ότι κανείς λειτουργός δεν θα χάσει την εργασία του, αφού υπάρχει απόφαση για απορρόφησή τους σε άλλες υπηρεσίες.

Το δεύτερο λουκέτο

Άξιο λόγου είναι το γεγονός πως είναι η δεύτερη Κρατική Στέγη Ηλικιωμένων και Αναπήρων, που κλείνει τα τελευταία χρόνια στη Λευκωσία. Το 2009 είχε τερματιστεί η λειτουργία, και πάλι για λόγους ακαταλληλότητας, της Στέγης Ηλικιωμένων και Αναπήρων στην Ανθούπολη. Είχε κτιστεί, μαζί με εκείνην των Λατσιών, λίγο μετά την τουρκική εισβολή του 1974. Με το κλείσιμο και αυτού των Λατσιών, δεν θα υπάρχει κρατικό γηροκομείο στη Λευκωσία. Θα απομείνουν αυτό του «Άγιου Παντελεήμονα και Μέριμνας» στη Λεμεσό, του «Αγίου Γεωργίου Β» και του Συνοικισμού «Κόκκινες» στη Λάρνακα, και της «Νεφέλης Ταλιώτη» στην Πάφο.


η σημερινή

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ