Η κυβέρνηση Αναστασιάδη "δεσμεύτηκε" στην Τρόικα να κλείσει τους πρώτους τρείς 3 Ημικρατικούς οργανισμούς


Και είναι μόνο η αρχή.
Έπεται και συνέχεια, η κυβέρνηση του Αναστασιάδη "δεσμεύεται" επί του προκειμένου.
Ποιος θα πάρει μετά σειρά?

Τρείς ημικρατικοί οργανισμοί αναστείλουν τη λειτουργία τους κατόπιν απόφασης της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Οι υπάλληλοι των οργανισμών θα μεταταχθούν σε άλλες κρατικές υπηρεσίες.

Οι τρείς ημικρατικοί οργανισμοί είναι:

Συμβούλιο Αμπελουργικών Προιόντων,
Κυπριακός Οργανισμός Γαλακτομικής Βιομηχανίας
Συμβούλιο Εμπορίας Πατατών.

Eξοικονομήσεις εκατομμυρίων
Απο την αναστολή της λειτουργίας των τριών αυτών οργανισμών, το κράτος θα εξοικονομίσει εκατομμύρια χιλιάδες ευρώ ετησίως. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Υπουργό Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλη για την άμεση ανταποκρισή του στο ζήτημα των Ημικρατικών Οργανισμών που έκλεισαν τον κύκλο εργασιών τους.

Οι τρεις οργανισμοί αποφασίστηκε να αλλάξουν καθεστώς λειτουργίας ή να κλείσουν τον Ιούλιο του 2011. Συνεχίστηκε ωστόσο η λειτουργία τους για άλλα δύο έτη λόγω αντιδράσεων.

Από τη σημερινή απόφαση επηρεάζονται 81 υπάλληλοι οι οποίοι θα απασχοληθούν σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες, με βάση το θεσμό της μετάταξης.

Ο κ. Κουγιάλης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το υπουργείο Οικονομικών να προωθήσει σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης για τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους των τριών αυτών οργανισμών που θα ήθελαν να αποχωρήσουν.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ