Ο χουντικός δικτάτορας ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ: Βιάζουν την αλήθεια και την ιστορία στην Ελλάδα


ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, Ιστορικού Ερευνητή
«Η ΜΑΧΗ» δημοσιεύει σήμερα το τέταρτο μέρος της ιστορικής συνέντευξης-ντοκουμέντο, του κορυφαίου κινηματία πρωταγωνιστή Αξιωματικού της 21ης Απριλίου, 1967, του Ταξίαρχου τότε Στυλιανού Παττακού, ο οποίος μιλά για όλα όσα συνέβησαν εκείνη την εποχή, χωρίς φόβο και με θάρρος στον ιστορικό ερευνητή, Νίκο Γ. Θεοδώρου. Στο τέταρτο μέρος, ο Στ. Παττακός μιλάει για το 1940, για την κατοχή, το Συμμοριτοπόλεμο και τη δεκαετία 1955-1965. Ο Στ. Παττακός είναι σήμερα 101 χρόνων και από το 1974, η μεταπολίτευση αρνείται να του παράσχει σύνταξη αλλά ούτε και υγειονομική περίθαλψη.

-Ας μιλήσουμε τώρα για το 1940 Στρατηγέ. Που σας βρήκε η 28η Οκτωβρίου 1940; Το ΟΧΙ που από το 1974 και μετά διχάζει, ποιος το είπε τελικά, ο Μεταξάς ή ο λαός, σε ποιον ανήκει; Ο Μανώλης Γλέζος υποστηρίζει στο δίτομο έργο του για την Εθνική Αντίσταση, ότι, το ΟΧΙ το είπε ο λαός και ο Μεταξάς αναγκάστηκε και το είπε.
Θα αρχίσω από το δεύτερο που με ρωτάτε. Μα είναι δυνατόν να γράφονται τέτοια πράγματα; Τόσο μίσος λοιπόν για την αλήθεια! Αναγκαστικοί βλάκες, ηλίθιοι και παλιάνθρωποι είναι αυτοί που λένε τέτοια πράγματα. Ο Μεταξάς έκανε τα αδύνατα δυνατά από το 1934-35, αναδιοργάνωσε το κράτος το οποίο είχε διαλυθεί από το κίνημα του Στρυμώνος από τους Πλαστηροβενιζελικούς Αξιωματικούς οι οποίοι θέλησαν να τον ανατρέψουν και διέλυσαν την Ελλάδα. Ήμουν τότε Νίκο παιδί μου 27 χρονών, τα είδα και τα ΕΖΗΣΑ. Εξόπλισε την Ελλάδα με ελληνικό αίμα. Ο Μεταξάς ήτο Εθνικός Κυβερνήτης και δόξασε τον Ελληνισμό. Οι πολιτικοί τότε, όπως κάνουνε πάντα, είχανε κρυφτεί, είχανε
εξαφανιστεί, δεν πολεμήσανε. Στο Μέτωπο είχε πάει μόνο ο Κανελλόπουλος. Ο Ανδρέας που ήτανε; Ο Καραμανλής που ήτανε; Από το 1974 και μετά υπάρχει μία διαστροφή των πάντων. Βιάζουνε την αλήθεια και την ιστορία. Όταν βγαίνουν και λένε ότι το ΟΧΙ το είπε ο λαός τι περιμένεις παιδί μου; Εσείς οι νέοι μακριά από τα κόμματα που τρώνε τις σάρκες της Ελλάδος, έχετε ιερά υποχρέωση να φωνάζετε για να λάμψει η ΑΛΗΘΕΙΑ. Μήπως είπε το ΟΧΙ η κυρία Μαρία απ’ τα Πετράλωνα; Μα είναι δυνατόν να λένε τέτοια πράγματα; Αν ο Μεταξάς ήτο κομμουνιστής ακόμα θα κλαίγανε οι Αριστεροί! Τότε εγώ Νίκο παιδί μου ήμουν Υπίλαρχος και δεν με ρώτησε ούτε ο Μουσολίνι, ούτε ο Γκράτσι, δεν πήρα χαμπάρι παρά μόνο το πρωί που έφευγα από εδώ από το σπίτι μας-η πολυθρόνα που κάθεσαι τώρα είναι του 1930 και εκεί καθόμουν εγώ την 28η Οκτωβρίου 1940, πριν 73 ολόκληρα χρόνια, τότε που ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ είπε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ το ΟΧΙ- παρά μόνο το πρωί που έφευγα από το σπίτι μας στα Πατήσια και μια γειτόνισσα μου είπε: «κύριε Στέλιο ακούσατε τις σειρήνες;». Λέω, ποιες σειρήνες; Μου λέει, γίνεται πόλεμος, μπαίνουν οι Ιταλοί στην Ελλάδα. Έτρεξα, πήρα ταξί, πήγα στη Μονάδα μου και εκεί επληροφορήθην τα καθέκαστα. Αν είναι δυνατό να ρωτήσει ο εχθρός τον οιονδήποτε λαό τι θα κάνει. Δηλαδή ερώτησε ο Χίτλερ τους Γερμανούς αν θα κάνει πόλεμο εναντίον της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Ευρώπης; Σήκωσε τα όπλα και διέταξε, μπείτε στην Ρωσία, αυτό κάνουν αι ηγέται. Εάν είναι κανείς τόσο εύπιστος που πιστεύει ότι ο λαός ηρωτήθη, είναι… ηλίθιος. Τρεις φορές ηλίθιος. Όλοι αι ηγέται της Αριστεράς, Φαράκος, Κύρκος κ.α ομολογούν ότι το ΟΧΙ το είπε ο Μεταξάς. Κι όμως οι δημοσιογράφοι για μικροκομματικούς σκοπούς και συμφέροντα γράφουν ψέματα. Ντροπή τους. Όσο για τον Γλέζον, να βγει και να πει την αλήθειαν. Γιατί κρύβει το ότι ήταν στην ΕΟΝ του Μεταξά; Γιατί λέει ψέματα; Η Ελλάς σήμερα έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε έναν Ιωάννη Μεταξά. θέλουμε Μεταξάδες και όχι Σαμαράδες.

-Έχετε ζήσει πολλά ιστορικά γεγονότα αλλά και έχετε πρωταγωνιστήσει κιόλας. Θα ήθελα να μου κάνετε μία σύγκριση, για το πότε η Ελλάς υπέφερε πιο πολύ. Με την τριπλή κατοχή των Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων ή από τους κομμουνιστές, τα κινήματα και τον Συμμοριτοπόλεμο; Από το 1989 και μετά τον ονόμασαν δια Νόμου Εμφύλιο.
Πολλαπλάσιαι αι ζημίαι, αι καταστροφαί και οι φόνοι, τας οποίας υπέστη ο Ελληνικός λαός από «το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας» όπως αποκαλούσε το ΚΚΕ ο Γεώργιος Παπανδρέου. Χιλιάδες οι νεκροί Έλληνες Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, στρατιώται, χωροφυλακής, στρατού, ναυτικού και αεροπορίας. Το ΚΚΕ έσφαξε τα νιάτα της Ελλάδος. Όπως εδιάβασα στην εφημερίδα «Η ΜΑΧΗ» που μου στείλατε, το ομολόγησε και ο Λεωνίδας Κύρκος. Δυστυχώς ο κόσμος θέλει να είναι επιεικής και κρίνει επιεικώς τους δολοφόνους και πολύ αυστηρώς, βάρβαρα, τους γενναίους αντιμετωπίσαντας αυτούς. Κρίμα. Λυπούμαι. Φθάνει ο Πρωθυπουργός ο Καραμανλής ο Β΄ να υμνεί τον Φλωράκη τον αρχισφαγέα, που εγέμισε πηγάδες Μελιγαλά, γέμισε Φενεό, Στιμάνγκα, Κιλκίς και ολόκληρη την Ελλάδα με αθώα θύματα. Και του λέει ότι έδωκε πολλά στην πατρίδα, δηλαδή θέλει να πει πολλά θύματα; Τότε ΝΑΙ. Και ότι πήρε λίγα, δηλαδή ήταν λίγα τα παιδιά που πήρε; 28 χιλιάδες; Έπρεπε να πάρει περισσότερα; Από την αγκαλιά των μανάδων, που κλαίνε ακόμα, που έκλαιγαν τα μωρά και φώναζαν, «μαμά μη με αφήνεις» να με πάρουν. Κρίμα, δεν τα ξέρουν αυτά τα κομμουνιστικά εγκλήματα οι Έλληνες; Κρίμα. Αιωνία η μνήμη στην ηρωίδα Βασίλισσα Φρειδερίκη με τις παιδοπόλις που έφτιαξε και τα έσωσε από την κόλαση του κομμουνισμού. Ο Κωστάκης Καραμανλής, ε, χαζούλης είναι το παιδί και δικαιολογημένα τα λέει αυτά τα ανιστόρητα πράγματα. Εσείς όμως οι νέοι δεν δικαιολογείστε να πιστεύετε σε ψέματα. Η Νέα Δημοκρατία τίμησε τον Φλωράκη και τον εκήδευσε δημοσία δαπάνη, οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες και είχαμε τριήμερο εθνικό πένθος! Για ποιον; Για τον αρχισφαγέα Φλωράκη που έσφαζε ελληνόπουλα με τα κονσερβοκούτια. Αίσχος, ντροπή. Ντροπή και στους ηλίθιους Δεξιούς που κλαίγανε όταν πέθανε. Υμνούνε τον Φλωράκη που ήτανε πιστός στην προδοτική 5η ολομέλεια του ΚΚΕ που ήθελε να δώσει την Μακεδονία μας και την Θράκη στους Βουλγάρους και στους Γιουγκοσλάβους! Ήθελε το ΚΚΕ να είναι η Ελλάδα μέχρι τον Όλυμπο και η Νέα Δημοκρατία του «εθνάρχη» Καραμανλή ενομιμοποίησε το ΚΚΕ και έστειλε εμάς που το πολεμήσαμε σε ισόβια δεσμά. Αυτή είναι η Δεξιά παιδί μου, δούλος του ΚΚΕ. Μπράβο στους κομμουνιστές και ντροπή στους Δεξιούς. Ντροπή τους.

-Κατά την διάρκεια της κατοχής γιατί δεν είχαμε μία ενιαία Εθνική Αντίσταση και είχαμε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ από την μία μεριά και τον ΕΔΕΣ του Ζέρβα από την άλλη; Δεν μπορούσαμε εμείς οι Έλληνες να είχαμε μία οργάνωση και μέσα από αυτήν να πολεμάμε τους κατακτητές;
Δυστυχώς. Πότε οι Έλληνες από εποχής Ομήρου μέχρι σήμερα είχαμε μία οργάνωση μία εθνική ενότητα, μία ομοψυχία εναντίον των εχθρών, οι οποίοι περιβάλλουν την πατρίδα μας όπως και τώρα; Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν και στην Κύπρο μας που έφτασε σήμερα σε αυτό το χάλι, και στη Μακεδονία μας και γύρω μας και μέσα μας. Οι κομμουνιστές θέλανε να κάνουν αυτοί κουμάντο και εξοντώσανε όλες τις υπόλοιπες αντιστασιακές οργανώσεις κατά την διάρκεια της τριπλής κατοχής. Θέλανε να πάρουνε την εξουσία δια της βίας. Σκοτώσανε τον Ψαρρό και άλλους πολλούς. Δεν κατάφεραν να εξοντώσουν τον ΕΔΕΣ του Ζέρβα και τον ελευθερωτή της Κύπρου Γρίβα Διγενή με τους λεβέντες Χίτες. Γι’ αυτό και τους μισούνε τόσο πολύ και τους λένε προδότες και συνεργάτες των κατακτητών. Ειδικά τον Γρίβα, τον μισούνε θανάσιμα γιατί τους πολέμησε σκληρά, δεν κατάφεραν να πάρουν την Αθήνα οι κομμουνισταί. Αν έπεφτε η Χ και ο Γρίβας, η Ελλάδα θα ήτο κομμουνιστική από το 1944.

-Από το 1946 μέχρι το 1949 είχαμε σφαγή μεταξύ Ελλήνων. Ήτανε Συμμοριτοπόλεμος ή εμφύλιος; Τι να πιστέψει Στρατηγέ ένας νέος ο οποίος δεν τα έχει ζήσει τα γεγονότα; Ποια η αλήθεια; Γνωρίζω, ότι μέχρι το 1989 τον ονόμαζαν Συμμοριτοπόλεμο. Μετά επί Μητσοτάκη με νόμους που κατασκεύασε τον βαπτίσανε εμφύλιο. Γιατί έγινε αυτό;
Να πιστέψει την αλήθεια η οποία είναι ότι ήτο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ. Έτσι τον είδε ο ΟΗΕ ο οποίος δια της επιτροπής του έκανε έρευνα στην Ελλάδα και βρήκε αιχμαλώτους Σλάβους, Βουλγάρους, Σέρβους, Αλβανούς και πάσης φύσεως ξένα υποκείμενα του Ανατολικού Μπλοκ. Γιατί όλοι αυτοί πολεμούσανε στο πλευρό του ΚΚΕ; Τι σκοπό είχανε; Τι θέλανε να πάρουνε; Εκεί λοιπόν στο Μπούλκες της Σερβίας, στην Βουλγαρία, στην Αλβανία, εκεί οργανούντο, εκεί εξοπλίζοντο, εκεί εξεπαιδεύοντο και μπαίνανε μέσα πενήντα εναντίον ενός Έλληνος και κάνανε μπλόκα, κάνανε φθορές, κάνανε ζημιές, κατέστρεψαν γέφυρες, κατέστρεψαν σπίτια, έκαψαν δάση, σκότωναν και βίαζαν. Διέλυσαν τα πάντα. Αυτή είναι η αλήθεια παιδί μου. Ποιος τους είπε να βγούνε στα βουνά; Γιατί στις εκλογές του Μαρτίου 1946 έκαναν αποχή οι κομμουνιστές και δεν έλαβαν κανονικά μέρος; Χτύπησαν στο Λιτόχωρο και σκότωσαν όλους τους χωροφύλακες δίνοντας το σύνθημα για την έναρξιν του 3ου κομμουνιστικού Γύρου. Διαβάστε εσείς οι νέοι το βιβλίο «ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι» του παλαιού κομμουνιστή, του αγνού τίμιου Έλληνα του Τάκη Λαζαρίδη για να μάθετε την αλήθεια. Αν νικούσε ο ΔΣΕ, το ΚΚΕ δηλαδή, η Ελλάδα θα είχε γίνει χειρότερη από την Αλβανία Το ΚΚΕ ήτο πάντοτε μια θλιβερή δυναμική οργανωμένη μειοψηφία η οποία με σταλινικές μεθόδους επεδίωκε να αρπάξει την εξουσία με σκοπό την υποταγή της Ελλάδος στην αγκαλιά του πατερούλη Στάλιν. Γι’ αυτό έκαναν τα κινήματα στη Μέση Ανατολή, αυτοί έκαναν τα Δεκεμβριανά του 1944, αυτοί καταπάτησαν όλες τις συμφωνίες, Λιβάνου κ.α και αυτοί βγήκαν στα βουνά για να κάνουν αντάρτικο. Όπως έλεγε και ο κορυφαίος Στρατής Μυριβίλης «όταν κάποιος γίνει συνειδητός κομμουνιστής παύει να είναι Έλληνας». Ο Φλωράκης φορούσε στολή Ρώσου Αξιωματικού και εμάς τους Έλληνες Αξιωματικούς λένε προδότες. Έτσι είναι παιδί μου, δυστυχώς στην ιστορία αλήθεια είναι ότι επικρατεί! Όπως λέγει και ο φίλτατός μας Δημοσθένης Λεβιθόπουλος, «το πρόβλημα στην ιστορία δεν είναι μόνο τα άθλια ψέματα που λέγονται, αλλά και οι αγνές αλήθειες που περιφρονούνται»! Οι κομμουνιστές έκαναν εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού. Θα σταθώ μόνο στο παιδομάζωμα, που οι πρώτοι που το έκαναν ήτο οι Τούρκοι το 1300 περίπου με τον Ορχάν και μετά οι κομμουνιστές για να κάνουνε τα ελληνόπουλα γενίτσαρους και να πολεμάνε την ίδια τους την ΕΛΛΑΔΑ. Αίσχος. Και βρέθηκε ο άθεος ο «εθνάρχης» και νομιμοποίησε το προδοτικό ΚΚΕ και αλωνίζει από το 1974 μέχρι σήμερα. Κάτι ήξερε ο Ελευθέριος Βενιζέλος με το ιδιώνυμο. Έχετε ακούσει εσείς ποτέ το ΚΚΕ να κατηγορεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, τον «εθνάρχη» δηλαδή, για την προδοσία της Κύπρου; Όχι! Γιατί αυτό; Γιατί τα βρήκανε Καραμανλής και Φλωράκης και συμφωνήσανε μεταξύ τους, ξεχνάω τι έγινε το 1974 στη χώρα που κείται μακράν και άλλαξε το Συμμοριτοπόλεμο και βάπτιστον εμφύλιο. Η αλήθεια όμως δεν γράφετε με νόμους και διατάγματα.

-Δέκα χρόνια πριν, από το 1936 μέχρι το 1939 στην Ισπανία, υπήρξε και εκεί σφαγή και εμφύλιος. Οι εθνικιστικές δυνάμεις του στρατηγού Φράνκο από την μία μεριά και οι ισπανοί κομμουνιστές από την άλλη. Μπορούμε να πούμε, ότι, αυτό που συνέβη στην Ισπανία με αυτό που συνέβη στην Ελλάδα δέκα χρόνια μετά, 1946-1949, είναι το ίδιο Στρατηγέ;
Η απάντησις είναι όχι και θα σας πω το γιατί. Δεν είναι το ίδιο ο Ισπανικός εμφύλιος με τον Ελληνικό συμμοριτοπόλεμο. Και τις δυνάμεις του Φράνκο τις υποστήριξαν οι ξένοι (Γερμανοί) και τους Ισπανούς κομμουνιστές το ίδιο (Γάλλοι και Σοβιετικοί). Όμως, αυτοί οι δύο Ισπανοί αντίπαλοι δεν υπέγραψαν προδοτικές συμφωνίες για παραχώρηση ισπανικού εδάφους σε ξένη χώρα όπως έκανε το ΚΚΕ με τους Βούλγαρους και τους Γιουγκοσλάβους, όπου είχε υποσχεθεί αν νικούσε το 1949 ως αντάλλαγμα της βοήθειας που ελάμβανε, θα παραχωρούσε Μακεδονία και Θράκη στους βαλκάνιους. Αυτό ναι, είναι προδοσία. Είναι εδαφικός ακρωτηριασμός. Αυτό έπραξε το ΚΚΕ και δικαίως ο Γεώργιος Παπανδρέου το ονόμασε «το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας». Κάτι παραπάνω ήξερε. Εμφύλιος ήτο και στην Αμερική μεταξύ Βορείων και Νοτίων. Το 1989 η Νέα Δημοκρατία, με νόμους άλλαξε την ιστορία και ονόμασε τον Συμμοριτοπόλεμο εμφύλιο. Ας την χαίρονται οι Δεξιοί που την ψηφίζουν για τόσα χρόνια. Το ΚΚΕ-ΔΣΕ είχε βοήθεια από τους Γιουγκοσλάβους και όταν τα έσπασαν ο Τίτο με τον Στάλιν, ο Τίτο κλείνει τα σύνορα και κόβει κάθε επαφή με το ΚΚΕ που παρέμενε πιστό στον πατερούλη, τότε το ΚΚΕ μη έχοντας βοήθεια από πουθενά, ούτε σε οπλισμό, ούτε σε περίθαλψη, ηττήθηκε.

-Μετά το τέλος του Συμμοριτοπολέμου και μέχρι το 1955 πως ήτο η Ελλάς επί Αλέξανδρου Παπάγου;
Το 1950 άρχισε να ανοικοδομείται η Ελλάς με τον στρατάρχη Παπάγο, τον Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη και λοιπούς τίμιους Έλληνας οι οποίοι βρήκαν την Ελλάδα ερείπιο από τους ξενοκίνητους κομμουνιστές. Ενώ οι ευρωπαίοι μετά το 1945 και τη συνθηκολόγηση των Γερμανών άρχισαν την ανοικοδόμηση τους, πήραν εργάτες από όλα τα κράτη τα οποία είχαν καταστραφεί από τους πολέμους και ανοικοδόμησαν την πατρίδα τους, η Ελλάς πολεμούσε για πολλά χρόνια ακόμα. Δυστυχώς. Αυτά είναι τα έργα και ημέραι του ΚΚΕ με εντολή του πατερούλη Στάλιν. Ο Παπάγος εργάστηκε σκληρά για την Ελλάδα και ο περίεργος θάνατός του το 1955, όπως του Μεταξά το 1941, άλλαξε πολύ τα πράγματα. Ο Παπάγος εργάστηκε σκληρά και αποφασιστικά για το Κυπριακό. Μετά ήρθε ο Καραμανλής…

-Αυτό θα ρωτούσα. Μετά τον Παπάγο πρωθυπουργός θα γινότανε ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος ή ο Στέφανος Στεφανόπουλος. Πως ξαφνικά ήρθε ο τρίτος στη σειρά Καραμανλής και μείνανε στο περιθώριο οι άλλοι δύο πολιτικοί;
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε επιδείξει μια δραστηριότητα ως Υπουργός Δημοσίων Έργων. Τον πιάσανε λοιπόν οι Αμερικανοί, η CIA, και του είπανε ότι θα τον κάνουνε πρωθυπουργό εάν τους υποσχεθεί ότι θα λύσει το κυπριακό με οποιονδήποτε τρόπο, έστω και εις βάρος της Κύπρου και της μητρός Ελλάδος, όπερ και εγένετο. Το δέχθηκε ο Καραμανλής και έγινε το σώσε. Έγινε αυτή η καταστροφή που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου απέκλειαν την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα και έδιναν τα κλειδιά στα χέρια των Τούρκων. Αυτές τις συμφωνίες οι δύο «εθνάρχες» τις υπέγραψαν και όχι εμείς οι Απριλιανοί.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ