Πολιτική κίνηση εξαγγέλλει ο Γιώργος Λιλλήκας


ΕΛΠΙΔΑ Πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Γιώργος Λιλλήκας για σύμπτυξη μετώπου «αντίστασης πολιτών», όπως ο ίδιος ανέφερε σε ομιλία του, προσθέτοντας ότι τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα εξαγγείλει πολιτική κίνηση.

Στόχος, όπως ανέφερε σε ομιλία του στην Πάφο, είναι η αντίθεση και η αντίσταση στο μνημόνιο και στις παρενέργειες του. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν καθολικής απαίτησης των πολιτών, οι οποίοι εναντιώνονται στο μνημόνιο, είπε στο πλαίσιο πολιτικής συγκέντρωσης που διοργάνωσε απόψε στο Μαρκίδειο Θέατρο με θέμα «Οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις : το επόμενο βήμα».

Ανέφερε πως έλαβε την απόφαση «κατόπιν απαίτησης των ίδιων των πολιτών οι οποίοι του ζητούν επιτακτικά να αξιοποιήσει τη δυναμική του 25 % στις εκλογές».


Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τα παθήματα μας ή εκτός αν ψάχνει άλλοθι για να το χρησιμοποιήσει για αυτά που θα ακολουθήσουν στο Κυπριακό και στο φυσικό αέριο. Ανέφερε επίσης πως αν παραμείνουμε στη λογική του μνημονίου και στους σχεδιασμούς για εξόρυξη του φυσικού αερίου το 2018 – 2019, μέχρι τότε θα ακολουθήσουν πολλά άλλα μνημόνια και νέα δάνεια από την Τρόικα.

Αν, είπε, παραμείνουμε σ’ αυτή τη φιλοσοφία και σ’ αυτές τις πρόνοιες του μνημονίου που δέχτηκε η κυβέρνηση μέχρι να εξορύξουμε το δικό μας φυσικό αέριο και να οδηγηθούμε στα δικά μας έσοδα και να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις του δανείου, το χρέος της Κύπρου δεν θα είναι 25 δισεκατομμύρια αλλά 35 ή και 40 δισεκατομμύρια ενώ τα ετήσια έσοδα από το φυσικό αέριο δεν θα φτάσουν ούτε για την αποπληρωμή των δόσεων του δανείου.

Αναφερόμενος στο παράδειγμα της Ελλάδας, είπε πως «όταν προσέφυγε η Ελλάδα για δανεισμό από την Τρόικα το χρέος της ήταν 180 δισεκατομμύρια», προσθέτοντας πως μετά που η Ελλάδα πήρε το πρώτο δάνειο και το πρώτο μνημόνιο και μετά την πάροδο ενός χρόνου που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, ο δανεισμός της έφτασε τα 320 δισεκατομμύρια. Ήρθε το δεύτερο μνημόνιο, το κούρεμα του χρέους του Ελληνικού και σήμερα η Ελλάδα στο πρόγραμμα διάσωσής της χρωστά 520 δισεκατομμύρια.

Η Κύπρος, συνέχισε, μπαίνει από σήμερα σε οικονομική κατοχή και σε πολιτική κατοχή που θα είναι το επόμενο βήμα. Η μόνη διαφορά της κατοχής που είχαμε ζήσει είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κατοχικός στρατός, η Τρόικα δεν στέλνει στρατεύματα και δεν βγάζει άρματα στους δρόμους αλλά αυτή η κατοχή γίνεται μέσα από μνημόνια.

Οι κατακτητές, συνέχισε, δεν κυκλοφορούν με στρατιωτικές στολές , η κατοχή δεν είναι ορατή στα μάτια των πολιτών για να μπορέσουν να εκφράσουν και την αντίσταση τους, αλλά η κατοχή εφαρμόζεται μέσα από τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και το ρόλο του κατακτητή ενώ το ρόλο του κυβερνήτη τον εκτελούν πλέον οι υπάλληλοι με «κοστούμια και γραβάτες» κάνοντας την κατοχή να είναι αόρατη.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ