Ο Χριστόφιας δεν θέλει να δώσει το εφάπαξ των 350 χιλιάδων Ευρώ στο ΑΚΕΛ, άρχισε πάλι το κλάμα


Μεγάλος πονοκέφαλος για το ΑΚΕΛ έχει καταντήσει η δημόσια δέσμευση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, ότι θα δώσει στη δημοσιότητα το Πόθεν Έσχες του. Η πρακτική στο ΑΚΕΛ για τα έμμισθα στελέχη του είναι ότι, όταν αναλαμβάνουν πολιτειακό αξίωμα, συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά από το κόμμα, και τις απολαβές τους από την πολιτεία (μισθός, εφάπαξ κλπ) τις καταθέτουν στο ΑΚΕΛ. Επίσης, οι έμμισθοι του ΑΚΕΛ που υπηρετούν σε πολιτειακά αξιώματα, λαμβάνουν τη σύνταξη που τους δίνει το κόμμα και τη σύνταξη του κράτους την καταθέτουν επίσης στο ΑΚΕΛ.

Αυτή η πρακτική έχει προκαλέσει, στο πρόσφατο παρελθόν, σοβαρές προστριβές με σημαντικά Ακελικά στελέχη που διετέλεσαν βουλευτές για παράδειγμα, τα οποία αρνήθηκαν να καταθέσουν το εφάπαξ τους στο κόμμα, με αποτέλεσμα να πέσουν σε δυσμένεια, ακόμα και να διαγραφούν από το ΑΚΕΛ.
Μετά τη δημόσια δέσμευση τού τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι θα δημοσιοποιήσει το Πόθεν Έσχες του, ξεκίνησε στο κόμμα ένα «κουτσομπολιό» για το τι έδωσε ο κ. Χριστόφια στο ΑΚΕΛ και τι κράτησε για τον εαυτό του (ή τι σκέφτεται να κρατήσει για τον εαυτό του) από όσα χρήματα έλαβε με την αποχώρηση του από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Μαρτίου 2013, ο κ. Χριστόφιας είχε χαρακτηρίσει «αήθη και αισχρά ψέματα» τα όσα διαδίδονταν για την περιουσιακή κατάσταση του ιδίου και της οικογένειάς του και είχε προαναγγείλει «διάσκεψη Τύπου την ερχόμενη βδομάδα» για παράθεση των σχετικών στοιχείων στη δημοσιότητα.

Στις 12 Απριλίου 2013, ο τέως Πρόεδρος επανήλθε στο θέμα με δημόσια δήλωσή του, χωρίς όμως να δώσει το Πόθεν Έσχες του στη δημοσιότητα. «Σε ό,τι αφορά στα υπάρχοντα μου, ετοιμάζω το Πόθεν Έσχες το δικό μου και της οικογένειας μου και πολύ σύντομα θα τα πούμε. Εν πάση περιπτώσει, στον ισολογισμό που γίνεται έχω χρέη και δεν είναι εικονικά τα χρέη, είναι πραγματικά», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Σήμερα, 23 Απριλίου του 2013, το Πόθεν Έσχες του Δημήτρη Χριστόφια ακόμα ετοιμάζεται...

Σημειώνεται ότι από διάφορα δημοσιεύματα στον Τύπο που δεν έχουν διαψευσθεί, υπολογίζεται ότι ο κ. Χριστόφιας, έπειτα από θητεία πέντε χρόνων στην Προεδρία της Δημοκρατίας, δικαιούται φιλοδώρημα ύψους περίπου 350.000 ευρώ, ενώ η σύνταξή του θα είναι περίπου 7.000 ευρώ το μήνα.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ