2ο Επιστημονικό Συνέδριο: "Πέντε Χρόνια Ευρώ στην Κύπρο" από το κέντρο μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος


Το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος διοργανώνει το 2ο Επιστημονικό Συνέδριό του, το διήμερο 17 και 18 Μαΐου 2013, στο Ξενοδοχείο HILTON PARK, στη Λευκωσία.

Ο τίτλος του Συνεδρίου είναι «Πέντε Χρόνια Ευρώ στην Κύπρο». Πρόκειται για ένα συνέδριο για την οικονομία, από τα σημαντικότερα που έχουν διοργανωθεί στον τόπο μας, το οποίο θα ασχοληθεί με την αποτίμηση της πορείας της κυπριακής οικονομίας στην Ευρωζώνη, από την 1η Ιανουαρίου 2008, όταν έγινε η εισαγωγή του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος. Στο συνέδριο θα αναλυθούν οι θετικές και αρνητικές επιπτώσεις από την εισαγωγή του ευρώ, τόσο στην Κύπρο όσο και αλλού, καθώς επίσης και οι ευκαιρίες και προκλήσεις που αναδύονται σε διαφορετικές χώρες. Τέλος, θα εξεταστούν οι προοπτικές και το μέλλον της Ευρωζώνης συνολικά, στη σκιά της διεθνούς και εγχώριας οικονομικής κρίσης. Στο Συνέδριο θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους 12 πανεπιστημιακοί και ειδικοί από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Ιρλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα αρχίσουν το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαΐου 2013, θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 18 Μαΐου 2013 και θα περιλαμβάνουν τρεις θεματικές ενότητες/συζητήσεις. Το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στο www.tassospapadopoulos.eu

Το Συνέδριο απευθύνεται σε οικονομολόγους, πολιτικούς, ερευνητές, επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών, συνδικαλιστές, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς, δημοσιογράφους, φοιτητές και σε κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για ένα θέμα που επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής μας και που θα καθορίσει το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας. Οι γλώσσες του Συνεδρίου θα είναι η ελληνική και η αγγλική, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα μετάφρασης.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν και θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής σε όσους παρακολουθήσουν τις εργασίες του. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22445544 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@tassospapadopoulos.eu

Χορηγός του Συνεδρίου είναι η KPMG.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ (σε αλφαβητική σειρά)
1. Alan Ahearne, Εθνικό Πανεπιστήμιο Ιρλανδίας (Galway), μέλος του Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Ιρλανδίας
2. Σταύρος Ζένιος, Πανεπιστήμιο Κύπρου & Wharton Financial Institutions Center
3. Γιάννης M. Ιωαννίδης, Πανεπιστήμιο Tufts
4. Σωφρόνης Κληρίδης, Πανεπιστήμιο Κύπρου
5. Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, Πανεπιστήμιο Κύπρου
6. Αθανάσιος Ορφανίδης, Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου
7. Πάνος Πασιαρδής, Πανεπιστήμιο Κύπρου
8. Χριστόφορος Πισσαρίδης, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Νόμπελ Οικονομικών 2010
9. Μιχάλης Σαρρής, τέως Υπουργός Οικονομικών Κυπριακής Δημοκρατίας
10. Lorenzo Bini Smaghi, Πανεπιστήμιο Harvard & Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Ιταλίας
11. Μιχάλης Χαλιάσος, Πανεπιστήμιο Γκαίτε Φρανκφούρτης
12. Γκίκας Χαρδούβελης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Επικεφαλής Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών EUROBANK

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ