Το Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι κτίζει το μεγαλύτερο και το ποιο δυνατό εργοστάσιο παραγωγής Ηλιακής ενέργειας


Στο Αμπού Ντάμπι χτίζετε το μεγαλύτερο Εργοστάσιο Ηλιακής Ενέργειας στον κόσμο με την χρήση κυλίνδρων λαδιού και καθρεφτών συλλογής ηλιακής ενέργειας.
Μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες στον κόσμο το Άμπου Ντάμπι, έχει λειτουργήσει τον πιο προηγμένο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τον Shams 1, με ισχύ 100-μεγαβάτ με την χρήση συλλεκτών ηλιακής ακτινοβολίας.

Η μονάδα έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία απορροφώντας τον καυτό ήλιο και την τεράστια ηλιοφάνεια της ερήμου.
Το συγκεκριμένο πάρκο έχει τη μεγαλύτερη ηλιοθερμική μονάδα στον κόσμο.

Το έργο είναι μια κοινοπραξία μεταξύ του Γαλλικού ενεργειακό κολοσσού Total , της Ισπανικής εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας Abnegoa Magic, και της Masdar, μια καθαρά εταιρεία του οργανισμού ενέργειας του Αμπού Ντάμπι.
Θα τροφοδοτεί περίπου είκοσι χιλιάδες κατοικίες, και θα εξοικονομήσει από την ατμόσφαιρα 75.000 τόνους ρύπων CO2 ετησίως.

Οι συγκεκριμένοι συμπυκνωτές ηλιακής ενέργειας δεν είναι όπως τα άλλα συστημάτα ηλιακής ενέργεια. Αυτά είναι σε ποιο μεγάλης κλίμακας χρησιμότητα και η χρήση κατόπτρων, είτε σε σχήμα U είτε σε λεκάνες (γούρνες) ή ηλιοστάτες, είναι σε θέση να συγκεντρώνουν τις ακτίνες του ήλιου σε υγρή μορφή αντί να τις απορροφά.
Το Shams 1 χρησιμοποιεί κάπου 258.000 καθρέφτες σε κάτοπτρα, τα οποία ακολουθούν τον ήλιο από την Ανατολή μέχρι τη Δύση. Κατά τη διάρκεια της ημέρας που ο ήλιος συνεχώς καίει, η θερμότητα του είναι εστιασμένη σε  σωλήνες λαδιού, οι οποίες παράγουν ατμό. Ο δύναμη του ατμού κάνει τις τουρμπίνες να στροβιλίζουν.

Το ηλιακό σύστημα του Abu Dhabi θα παράγει περίπου το 10% της παγκόσμιας συγκεντρωτικής ηλιακής ενέργειας.

Ο κόσμος της ενέργειας, δίνει μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο σύστημα συγκέντρωσης ηλιακής ενέργειας και της μετατροπής της σε ηλεκτρικό ρεύμα με την τεχνολογία και την χρήση του ήλιου, με εμποτισμένο λάδι και λιωμένο αλάτι, τεχνική που χρησιμοποιείται στους αντιδραστήρες θορίου.

Η επένδυση στην ακτινοβολία του ήλιου και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την πρόσμειξη που αναπτύσσεται στα συγκεντρωτικά ηλιακά συστήματα, είναι το μέλλον της ανθρωπότητας για την απεξάρτηση από το πετρέλαιο, τουλάχιστον στις χώρες που έχουν μεγάλη ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου, όπως συμβαίνει και με την πατρίδα μας.

Αυτού του είδους οι τεχνολογίες, φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν αρκετά εργοστάσια παραγωγής ρεύματος από τον άνθρακα, τα οποία ήταν η κύρια μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού κατά τον 20ο αιώνα.

Οι νέες μονάδες θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον συμβάλλοντας έτσι στην μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στον τερματισμό της εκτόξευση διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλοντας αρνητικά στην υπερθέρμανση του πλανήτη μας.

Η πλούσια πετρελαιοπαραγωγός χώρα του Αμπού Ντάμπι, αξιοποιεί στο έπακρον την ηλιακή ενέργεια, καιρός να παραδειγματιστούμε κι εμείς.

Έρευνα / Μετάφραση kapouti
Πηγή motherboard.vice

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ