Η Δήλωση Νικόλα Παπαδόπουλου για το Γιούρογκρουπ


Ουδείς αμφισβητεί ότι η απόφαση του Euro-group και η Συμφωνία για δανεισμό της χώρας μας από την Τρόικα είναι μια πάρα πολύ οδυνηρή συμφωνία.
Οι όποιες συνέπειές της στην κυπριακή οικονομία και την καθημερινότητα όλων των πολιτών θα φανούν πλέον στην πράξη. Οι αναλύσεις, οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις δίνουν τη θέση τους στη σκληρή πραγματικότητα.

Η αναζήτηση των πολιτικών και πραγματικών ευθυνών για το πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο είναι ασφαλώς επιβεβλημένη. Όχι μόνο για ικανοποίηση του «περί δικαίου» αισθήματος του λαού μας αλλά, κυρίως, για άντληση διδαγμάτων και αποφυγή των ίδιων λαθών στο μέλλον.
Όμως, αυτό που προέχει σήμερα είναι να πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να περιορίσουμε όσο μπορούμε τις αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας και, πάνω απ’ όλα, να στηρίξουμε όσους πλήττονται καίρια και άμεσα από τις πρωτοφανείς για τον τόπο μας εξελίξεις.
Γι αυτό το λόγο, απευθύνω έκκληση προς όλους για ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ενότητα.
Τα δύσκολα σήμερα αρχίζουν. Και από σήμερα, θα πρέπει να δείξουμε και να αποδείξουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό.

Από αύριο θα ζούμε σε μια νέα Κύπρο. Και είναι στο χέρι μας, η νέα Κύπρος να καταστεί μακροπρόθεσμα καλύτερη. Με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της, με αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της.
Ο κυπριακός ελληνισμός μπορεί να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει.


Νικόλας Παπαδόπουλος
Βουλευτής Δημοκρατικού Κόμματος
Πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών
Της Βουλής των Αντιπροσώπων

Comments

  1. Φίλε Νικόλα,
    Καλά τα λες και συμφωνούμε απόλυτα. Όμως για να μπορέσει ο λαός να ανασκουμπωθεί για ακόμα μια φορά και να κοιτάξει με αισιδοξία το μέλλον θέλει μπροστάρη ένα ηγέτη για να του δείχνει τον δρόμο. Αν ζούσε ο μακαριστός πατέρας σου θα ένοιωθα πολύ πιο αισιόδοξος (φυσικά αν ο Τάσσος ήταν ο Πρόεδρος μας τα τελευταία 5 χρόνια ή και σήμερα δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε ).
    Μπορείς εσύ να γίνεις άξιο τέκνο του Τάσσου και να μας οδηγήσεις? Αν μπορείς είμαστε μαζί σου. Εμπρός λοιπόν.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ