Ο ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΣ ΑΝΕΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ Καστέλ Γκαντόλφο ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΑΠΑ


Σήμερα η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Βενέδικτο
ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΤΖΙΟΡΕ Ο ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΣ.

Σήμερα η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Βενέδικτο.
Μετά την εκλογή του, ο πάπας Φραγκίσκος Α' εξήλθε νωρίς σήμερα το πρωί από το Βατικανό για να προσευχηθεί σε εκκλησία της Ρώμης, όπως είχε προαναγγείλει χθες, κατά την ομιλία του. Θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον παραιτηθέντα Ποντίφικα, Βενέδικτο, στο Καστέλ Γκαντόλφο, κοντά στην Ρώμη.
Ο νεοεκλεγείς Πάπας μετέβη στη Βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε, την παλαιότερη εκκλησία στον κόσμο που είναι αφιερωμένη στην Παναγία, όπου προσευχήθηκε μπροστά από την διάσημη εικόνα της Παναγίας, που αποκαλείται "Salus Populi Romani" ή Προστάτιδα του Ρωμαϊκού Λαού.
"Μας μίλησε εγκάρδια, σαν πατέρας. Μας ειδοποίησαν δέκα λεπτά νωρίτερα για την άφιξη του πάπα", είπε ο Πατέρας Λουντοβίκο Μέλο, ένας ιερωμένος που προσευχήθηκε μαζί με τον Πάπα.
Τα ΜΜΕ αρχίζουν να μεταδίδουν διάφορες λεπτομέρειες, όπως ότι ο Πάπας Φραγκίσκος μετέβη πριν από λίγο προσωπικά με αυτοκίνητο του Βατικανού και όχι με το παπικό αυτοκίνητο που φέρει τις πινακίδες SCV 1, για να πάρει τις αποσκευές του από καθολικό κέντρο φιλοξενίας όπου διέμενε μέχρι την περασμένη Τρίτη.
Σήμερα η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Βενέδικτο
Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
Το καθολικό κέντρο φιλοξενίας κληρικών βρίσκεται κοντά στην κεντρική Πιάτσα Ναβόνα και πολλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι είναι τουλάχιστο ασυνήθιστο και ένδειξη ανανέωσης για έναν νεοεκλεγέντα Ποντίφικα ότι επιλέγει να φροντίσει προσωπικά άκρως πρακτικές υποχρεώσεις σαν και αυτή.
Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
Ο πρώτος Νοτιοαμερικανός Ποντίφικας και ο πρώτος μη ευρωπαίος α τελευταία 1.300 χρόνια, ο Φραγκίσκος Α' φέρει επίσης τον τίτλο του επισκόπου της Ρώμης.
ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑ
Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΚΑΙ Τ' ΑΓΟΡΙ ΤΟΥ
Αργότερα σήμερα ο Πάπας πρόκειται να μεταβεί στο Καστέλ Γκαντόλφο, την θερινή παπική εκκλησία, νότια της Ρώμης, όπου θα συναντήσει τον επίτιμο πάπα Βενέδικτο, ο οποίος τον περασμένο μήνα έγινε ο πρώτος ποντίφικας που παραιτείται τα τελευταία 600 χρόνια λέγοντας ότι η υγεία του είναι πολύ κακή και δεν του επιτρέπει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της Καθολικής Εκκλησίας που αριθμεί 1,2 δισεκατομμύρια πιστούς.
Η ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΣΤΙΝΑ

kapouti.com
ethnos.gr

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ