ΕΤΥΚ: Δε δεχόμαστε να χαθούν 2.300 θέσεις εργασίας ‘εν μία νυκτί’


Δεν δεχόμαστε να χαθούν 'εν μία νυκτί' 2.300 θέσεις εργασίας, υπάλληλοι της Λαϊκής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αντιπρόεδρος της ΕΤΥΚ Πρόδρομος Χαραλάμπους.

Κληθείς να σχολιάσει πώς έγινε η κινητοποίηση των τραπεζοϋπαλλήλων, ανέφερε ότι αυτή έγινε αυθόρμητα όταν οι υπάλληλοι άκουσαν από τα ΜΜΕ πως θα κατατεθεί απόψε στη Βουλή νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Λαϊκής.

Προσπαθούσαν να είναι σε επαφή με όλα τα κόμματα, τα οποία μέχρι το απόγευμα δεν ήξεραν, ή είχαν υπόψη τους ότι υπάρχουν τέτοια νομοσχέδια.
Το πρωί, ανέφερε, είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, οποίος δεν είχε ξεκαθαρισμένο κατά πόσο υπάρχει ένα τέτοιο νομοσχέδιο ή αν θα έρθει ή όχι στη Βουλή.
Τι σημαίνει αναδιάρθρωση, διερωτήθηκε o κ. Χαραλάμπους, ότι θα μετατραπεί σε καλή ή κακή τράπεζα; «Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγνωρα για την Κύπρο», πρόσθεσε.

Δεν θέλουμε να κλείσει, συνέχισε, καμιά τράπεζα και ερωτηθείς αν απευθύνει έκκληση για διάλογο, είπε ότι κάνουν έκκληση για διάλογο εδώ και 9 μήνες, είχαν αναφέρει τα προβλήματα και στην προηγούμενη Κυβέρνηση. «Δεν μας άκουσε κανείς, εννιά μήνες δεν μας άκουσε κανείς, τους μεταφέραμε τα προβλήματα, αλλά τίποτα», κατέληξε.

Στο μεταξύ, ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της Αστυνομία έξω από το κτήριο της Βουλής. Υπάρχει πληροφόρηση ότι έρχονται λεωφορεία και από άλλες πόλεις με τραπεζοϋπαλλήλους, οι οποίοι δηλώνουν την πρόθεσή τους να παραμείνουν έξω από τη Βουλή μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα.
Φωνάζουν συνθήματα όπως «τώρα είμαστε εμείς, αύριο η σειρά σας» και «όλοι μαζί οι τραπεζικοί».

Κρατούν πανό που γράφουν στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα ρωσικά «Ποιος είναι ο επόμενος;», «Στηρίξετε την Κύπρο», «Δεν θα γίνουμε σκλάβοι της Γερμανίας» και «Μέρκελ = Φασισμός».

astra.com.cy

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ