Σκότωσε την σύντροφό του ο Oscar Pistorius, νόμισε ότι ήταν κλέφτης


6,55μμ Συνελήφθη τελικά ο Oscar Pistorius και κατηγορήθηκε για τον φόνο της συντρόφου του Reeva Steenkamp.

10,00 Ένα τραγικό περιστατικό συνέβηκε σήμερα το πρωί, με πρωταγωνιστή τον παραολυμπιονίκη Oscar Pistorius. 
Η αστυνομία εντόπισε νεκρή μια γυναίκα στο σπίτι του Pistorius στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής και τον συνέλαβε, καθώς όπως δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις, εκείνος ευθύνεται για το θάνατό της.
Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα όταν η αστυνομία της Πρετόρια έλαβε κλήση για πυροβολισμούς στο σπίτι του Pistorius. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στη σκηνή, βρήκαν το προσωπικό του ασθενοφόρου που είχε κληθεί, να προσπαθεί να κρατήσει στη ζωή μία 30χρονη που είχε δεχθεί πυροβολισμούς στο κεφάλι. Η κοπέλα ξεψύχησε λίγα λεπτά αργότερα και στο σπίτι εντοπίστηκε ένα πιστόλι 9 χιλιοστών.  


Οι πρώτες αναφορές από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η 30χρονη κοπέλα είναι η σύντροφος του 26χρονου παραολυμπιονίκη, η οποία είχε πάει απροειδοποίητα στο σπίτι του, για να του κάνει έκπληξη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Pistorius, που δεν περίμενε επισκέψεις εκείνη την ώρα, θεώρησε ότι στο σπίτι μπήκε διαρρήκτης και στην προσπάθειά του να αμυνθεί, πήρε ένα πιστόλι που φύλαγε στο σπίτι και πυροβόλησε εναντίον του φερόμενου ληστή.

Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας ο 26χρονος αθλητής, που θεωρείται πρότυπο θάρρους για τα επιτεύγματά του, συνελήφθηκε αμέσως και αναμένεται να εμφανιστεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστηρίου.

Αγγλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το όνομα της άτυχης κοπέλας είναι Ρέεβα Στέενκαμπ, είναι διάσημο μοντέλο από τη Νότιο Αφρική και ήταν ζευγάρι με τον Pistorius εδώ και έναν χρόνο.

Να σημειωθεί πως η Νότια Αφρική είναι χώρα με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά όσον αφορά στους κατοίκους που έχουν άδεια οπλοκατοχής, με περίπου 6.000.000 κατοίκους της να έχουν όπλα, ενώ σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η Πρετόρια συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 πιο επικίνδυνων περιοχών παγκοσμίως.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ