Έρευνες και στην Κύπρο για Μπιφτέκια από κρέας αλόγου
Η ιρλανδική εταιρεία ανέστειλε προσωρινά την παραγωγή των βοδινών μπιφτεκιών αφού μετά από ελέγχους, εντοπίστηκε στο κρέας DNA αλόγου. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει πελάτες σε Μεγάλη Βρετανία, Ελλάδα, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία και Κύπρο.
(ΚΑΠΟΥΤΙ.ΚΟΜ Τώρα δικαιολογείται και η γαϊδουριού συμπεριφορά -αλόγου- από μερικά άτομα)
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής κτηνιατρικών υπηρεσιών Γιώργος Κυριακίδης αφού ανέφερε ότι το θέμα συζητήθηκε χθες ακροθιγώς στο Ιρλανδικό Κοινοβούλιο τόνισε ότι θα γίνει πλήρης διερεύνηση για να διαπιστωθεί κατά πόσον ποσότητες κατέληξαν στο πιάτο των Κυπρίων καταναλωτών.
Ο κ. Κυριακίδης ανέφερε ότι έγιναν επαφές τόσο με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, όσο και τις υγειονομικές, αλλά δυστυχώς δεν υπήρξε ακόμη κανένα αποτέλεσμα, ή πληροφόρηση που να δώσει το μήνυμα στις κτηνιατρικές υπηρεσίες να κινηθούν για συγκεκριμένους ελέγχους στην κυπριακή αγορά.
Ο κ. Κυριακίδης καθησύχασε παράλληλα στους Κύπριους καταναλωτές, λέγοντας ότι το κρέας αλόγου δεν είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. "Αυτό που εξετάζεται", τόνισε "είναι η εξαπάτηση των καταναλωτών καθώς στη σήμανση γινόταν αναφορά ότι πρόκειται για βοδινό κρέας".
Πάντως η εταιρεία υποστηρίζει ότι η ποσότητα του κρέατος παραλήφθηκε στις αρχές Ιανουαρίου αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε, θέση με την οποία διαφωνεί ο Ιρλανδός υπουργός Γεωργίας Σάιμον Κόβενεϊ ο οποίος υπογράμμισε ότι στις έρευνες για το κρέας που χρησιμοποιούσε η εταιρεία βρέθηκε 75% DNA αλόγου. Το Υπουργείο όπως ανέφερε θεωρεί 100% βέβαιο ότι τα αποτελέσματα των τεστ είναι ορθά.
Comments
Post a Comment