Πρόκληση σε όλο της το μεγαλείο. Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης έκοψε βίντεο της υποψηφιότητας Γιώργου Λιλλήκα



ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟΝ «ΕΦΙΑΛΤΗ»
Για αυθαίρετη, παράτυπη και παράνομη παρέμβαση του Ανδρέα Πετρίδη, Προέδρου της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για διακοπή της προβολής τηλεοπτικού διαφημιστικού μηνύματος της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτιών, μίλησε ο Πρόεδρός της, Άντης Χριστοφορίδης, λέγοντας πως ο «Εφιάλτης», όπως έχει ονομαστεί, είχε ήδη προβληθεί 3 φορές από το SigmaTV, δύο φορές από το Mega και μια φορά από το ΡΙΚ 1.

Σε δηλώσεις στο επιτελείο του υποψηφίου Προέδρου, Γιώργου Λιλλήκα, ο κ. Χριστοφορίδης ανέφερε ότι ο κ. Πετρίδης ανέστειλε την συνέχιση της προβολής του τηλεοπτικού μηνύματος χωρίς προηγουμένως να το έχει παρακολουθήσει ο ίδιος, όπως του ομολόγησε χθες το βράδυ, μετά από σχετική ειδοποίηση που πήρε, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, από κάποιο λειτουργό της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης και αφού προηγουμένως

«Εμείς πιστεύουμε ότι ο κ. Ανδρέας Πετρίδης ψεύδεται και αφήνουμε στην κρίση του κόσμου που θα πάει ή που σκέφτεται να μην πάει να ψηφίσει την ερχόμενη Κυριακή, ποιός έχοντας μύγα Προεδρικός Υποψήφιος έχει μυγιασθεί και αυτοφωτογραφηθεί μέσα από ένα απλό και ουδέτερο video της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών». Ας τα υπολογίσουν αυτά, συνέχισε, όσοι τους λένε ότι είναι δύσπιστοι και ζούνε στο παρελθόν του δημοψηφίσματος του 2004.

«Πώς να μην ζούμε σ΄ αυτό το παρελθόν διερωτόμαστε καθ’ ην στιγμή πριν καν ο «αλέκτωρ λαλήσει», τα ίδια άτομα αυτού του φασιστικού παρελθόντος άρχισαν από τα τώρα να μας κόβουν τα πόδια, όπως ακριβώς είχαν πράξει και τότε». Ευχήθηκε δε όπως ο λαός ξυπνήσει και αντιληφθεί ότι «ο χειρότερος του Εφιάλτης, δυστυχώς άρχισε να μυρίζει πραγματικότητα».

Ερωτηθείς εάν τους δόθηκε εξήγηση για την διακοπή της προβολής, ο κ. Χριστοφορίδης απάντησε ότι ο κ. Πετρίδης του ανέφερε πως ο λειτουργός που τον ειδοποίησε του είπε πως ενδεχομένως το μήνυμα να περιέχει παρανομία, αλλά ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης δεν το είχε δει. Στην ερώτηση τι είδους παρανομία, απάντησε ότι μέχρι στιγμής ως Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών κανείς δεν τους έχει αναφέρει τι είδους παρανομία περιλαμβάνει το σχετικό βίντεο.


Ανακοίνωση Αρχής. 

Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης κάλεσε σήμερα όλους τους τηλεοπτικούς οργανισμούς όπως τερματίσουν άμεσα τη μετάδοση πολιτικής διαφήμισης που υποβλήθηκε εκ μέρους του επιτελείου του υποψηφίου Προέδρου Γιώργου Λιλλήκα, με το αιτιολογικό ότι στοχεύει στην ατεκμηρίωτη, δυσμενή προβολή αντιπάλου.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής, σε σημερινή συνεδρία της, κατά την οποία παρακολούθησε την τηλεοπτική πολιτική διαφήμιση και έκρινε ότι αυτή «αποτελεί αρνητική διαφήμιση» κατά την έννοια του άρθρου 2 του περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Σταθμών Νόμου 7(Ι)/98 (όπως τροποποιήθηκε μεταγενέστερα).

Η εν λόγω τηλεοπτική πολιτική διαφήμιση, διάρκειας 32 δευτερολέπτων, φέρει τον τίτλο «Εφιάλτης» και μεταδόθηκε από τους τηλεοπτικούς οργανισμούς ΑΝΤΕΝΝΑ, MEGA, ΣΙΓΜΑ καθώς και το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου στις 12 Φεβρουαρίου.

Στην ανακοίνωσή της η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης αναφέρει πως «η συγκεκριμένη διαφήμιση διαδραματίζεται στο μέλλον και παραθέτει εικοτολογίες και όχι τεκμηριωμένα γεγονότα καθώς παραπέμπει σε καταστάσεις που δεν έχουν ακόμα συμβεί. Εξάλλου είναι προφανές ότι χρησιμοποιεί τη μέθοδο της σύγκρισης με σαφή στόχο τους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Λιλλήκα. Η Αρχή κρίνει ότι η διαφήμιση στοχεύει στην ατεκμηρίωτη, δυσμενή προβολή αντιπάλου».

«Καλούνται όλοι οι τηλεοπτικοί οργανισμοί όπως τερματίσουν άμεσα την μετάδοση της εν λόγω πολιτικής διαφήμισης» καταλήγει η ανακοίνωση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ