Άλα ούνα Άλα τούε Άλα τρε - Ανοίγει ο δρόμος εκποίησης της «Ορφανίδης»


Όσοι πιστοί προσέλθετε... ο Ορφανίδης είναι στον αναπνευστήρα ... ο τελευταίος να βγάλει την πρίζα.
Οι διαχειριστές των υπεραγορών Ορφανίδη προχωρούν σε διαδικασία προσφορών προς πώληση όλων των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, είτε αυτά είναι καταστήματα είτε προϊόντα, μηχανήματα και εξοπλισμός των υπεραγορών.

Οι κύριοι Αβραάμ και Ανδρονίκου θα γνωστοποιήσουν την έναρξη της διαδιακασίας μέσω αγγελιών σε έντυπα ΜΜΕ, προκειμένου να λάβουν με επίσημο τρόπο το ενδιαφέρον όσων προτίθενται να επενδύσουν σε μέρη ή σε ολόκληρη την αλυσίδα υπεραγορών.

Οι κλειστές προσφορές θα μπορούν να κατατίθενται έως τις 15 Απριλίου και έπειτα θα γίνει αξιολόγησή τους από τους διαχειριστές της εταιρείας Ορφανίδη. Θα πρέπει να τονιστεί ότι προς πώληση είναι καθετί που ανήκει στην εταιρεία, δηλαδή τα ιδιόκτητα καταστήματα, το εμπόρευμα, ο εξοπλισμός και οχήματα της αλυσίδας. Χρονοδιάγραμμα δεν έχει τεθεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης των στοιχείων της εταιρείας, ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία εκ μέρους των διαχειριστών πως το ενδιαφέρον ειναι ζεστό και θα δρομολογήσει σοβαρές εξελίξεις στο ζητήμα των υπεραγορών Ορφανίδη,

Ενδιαφέρον από ξένους αλλά και από το εσωτερικό
Σύμφωνα με πηγές του INBNews ήδη προκύπτει ενδιαφέρον για ακίνητα της εταιρείας, με το πιο ζωηρό να περιστρέφεται γύρω από τα εμπορικά κέντρα ή μεγάλα καταστήματα της εταιρείας σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα. Παράλληλα, υπεραγορές με καλή εμπορική κίνηση όπως αυτές σε Σκαρίνου, Παραλίμνι και Μουταγιάκα συγκεντρώνουν επίσης επενδυτικά βλέμματα.

Καλά πληροφορημένες πηγές του INBNews αναφέρουν ακόμη πως επενδυτικό ενδιαφέρον για ακίνητα της εταιρείας Ορφανίδη προκύπτει τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Κύπρο. Αλυσίδα υπεραγορών από το εξωτερικό επιδιώκει επένδυση στην Κύπρο μέσω αγοράς καταστημάτων της αλυσίδας Ορφανίδη. Την ίδια ώρα τοπικοί λιανέμπορες θα επιδιώξουν απόκτηση καταστημάτων και «αέρα» της αλυσίδας Ορφανίδη.

Σημειώνεται, ότι η αλυσίδα υπεραγορών προ οικονομικής και εταιρικής κρίσης πραγματοποιούσε τζίρο πέραν των 200 εκ. ευρώ ετησίως, κύκλο εργασιών -βέβαια- που «εποφθαλμιούν» οι σημερινοί πρωταγωνιστές του κυπριακού εμπορίου.

του Ανδρέα Κωστουρή sigmalive.com/inbusiness

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ