Πρόγραμμα 90 ημερών ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Νάπας κος Γιάννης Καρούσος


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 90 ΗΜΕΡΩΝ

Σε συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο, αρμόδιους φορείς και πρόσωπα, δεσμευόμαστε ότι στις πρώτες ενενήντα μέρες ανάληψης της δημαρχίας από εμάς, θα φροντίσουμε ώστε να τροχιοδρομηθούν οι διαδικασίες άμεσης αντιμετώπισης των ακόλουθων ζητημάτων:

1. Οργάνωση και εύρυθμη λειτουργία του Δήμου
Νοικοκύρεμα, οικονομική περισυλλογή, αύξηση παραγωγικότητας, ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

2. Πρωτοβουλίες για τη μείωση της ανεργίας
Ενθάρρυνση στρατηγικών επενδυτών για εργοδότηση δημοτών. Δημιουργία υπηρεσίας ενημέρωσης για θέσεις εργασίας.

3. Άμεση αξιοποίηση των νέων επιστημόνων
Με τη συμμετοχή και εισηγήσεις τους στο σχεδιασμό αναπτυξιακών έργων και πρωτοβουλιών σε θέματα που αφορούν το Δήμο μας.

4. Δυναμική διαπραγμάτευση του Τοπικού Σχεδίου
Αύξηση του συντελεστή δόμησης, επέκταση τουριστικών και οικιστικών ζωνών με στόχο την ανάπτυξη, την ευημερία και τη βιωσιμότητα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

·         Διεκδικούμε με δυναμισμό το μερίδιο που μας αναλογεί από τα κέντρα λήψης αποφάσεων.                                                                                                                    

·         Τουρισμός Αγία Νάπα 2020: «Ολοκληρωμένη Τουριστική Εμπειρία». Αναβάθμιση και εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος. Αξιοποίηση πρωτοποριακών τρόπων προώθησής του.

·         Ηλεκτρονική πόλη. Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και απλοποίηση διαδικασιών.

·         Δημιουργία «Δεξαμενής Σκέψεων» ως συμβουλευτικό σώμα για το Δήμο.

·         Ο δημότης και ο επισκέπτης δικαιούνται να αισθάνονται ασφαλείς.

·         Δημιουργία ομάδας προσέλκυσης επενδύσεων και στρατηγικών επενδυτών.

·         Δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού.

·         Ωρίμανση, ετοιμασία και υλοποίηση έργων υποδομής αξιοποιώντας σχετικά ευρωπαϊκά κονδύλια.

·         Πλήρης διαφάνεια και δημοσίευση πρακτικών των συνεδριάσεων του Δήμου στο διαδίκτυο.

·         Αναζωογόνηση της υποβαθμισμένης βόρειας περιοχής και του ιστορικού κέντρου. Δημιουργία πολυδύναμου κέντρου. Δημιουργία μικρών αστικών ξενοδοχείων. Αναβάθμιση οικιστικών περιοχών και βελτίωση ποιότητας ζωής.

·         Εισήγηση για απλοποίηση των διαδικασιών έκδοσης αδειών λειτουργίας των κέντρων αναψυχής και των λοιπών υποστατικών προς τις άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες.

·         Αναβάθμιση, εμπλουτισμός και προώθηση του Δημοτικού μας Μουσείου.

·         Ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς. Χαρτογράφηση και προβολή των ιστορικών και φυσικών μνημείων της πόλης μας.

·         Πλήρης στήριξη της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας και των αθλητικών δραστηριοτήτων στο Δήμο μας.

·         Πλήρης στήριξη των πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο Δήμο μας. Αναβάθμιση και εμπλουτισμός των πολιτιστικών συνόλων του.

·         Διεκδίκηση βρεφονηπιακού σταθμού.

·         Καθαριότητα και ευπρεπισμός του περιβάλλοντος.

·         Επαναδιαπραγμάτευση τελών αποκομιδής σκυβάλων του ΧΥΤΥ Κόσιης και απόρριψη δημιουργίας διαμετακομιστικού σταθμού.

·         Έμπρακτη και συλλογική στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων της πόλης μας μέσω ειδικών προγραμμάτων του Δήμου. Βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας.

·         Μέτρα για «Πράσινη Ανάπτυξη».

·         Αειφόρος ανάπτυξη λιμανιού από το Δήμο.

·         Μαζί και δίπλα στον κάθε δημότη.


ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ, 2020

«ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ»

Ο τουρισμός είναι πηγή ευημερίας για όλη την Αγία Νάπα. Ο επισκέπτης αναζητεί να βιώσει τη συνολική εικόνα της και να γνωρίσει όλους τους ανθρώπους της. Οι επιχειρηματίες, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι δικαιούνται δίκαιο μερίδιο για την ποιοτική τους επαγγελματική δραστηριότητα.

Οι τοπικές αρχές οφείλουν να θέτουν τις ιδανικές προϋποθέσεις και τις κοινές υποδομές για την επιτυχημένη, συνολική και αειφόρο οικονομική ανάπτυξη της Αγίας Νάπας.

Οραματιζόμαστε την «Ολοκληρωμένη Τουριστική Εμπειρία 2020» ως μια αρμονικά ενορχηστρωμένη συνύπαρξη ελκυστικής υποδομής, σωστής νοοτροπίας και συνείδησης μαζί με προϊόντα και υπηρεσίες που θα προσφέρουν στον επισκέπτη ψυχαγωγία, αναζωογόνηση και ενασχόληση, μέσα σε ένα περιβάλλον κοσμοπολίτικο, ασφαλές και ευχάριστο ως μια αξέχαστη, διαφοροποιημένη τουριστική εμπειρία.

Όραμά μας είναι:

Να ανεβάσουμε την Αγία Νάπα στην κορυφή του μεσογειακού τουρισμού, να την καταστήσουμε διεθνές πρότυπο που θα απολαμβάνουν οι επισκέπτες της και να δημιουργήσουμε μια αναγνωρίσιμη ταυτότητα ενός «δημοφιλούς και επιτυχημένου τουριστικού προορισμού».

Στόχος μας είναι:

Να μετατρέπουμε τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες, σε παροχείς υψηλής τουριστικής αξίας και τους επισκέπτες μας σε αφοσιωμένους φίλους και πρεσβευτές μας.

Η Αποστολή μας είναι:

Να διασφαλίζουμε την επιτυχία της τοπικής μας οικονομίας και την πρόοδο της κοινωνίας μας, μέσα από το σχεδιασμό «Τουριστική Εμπειρία Αγία Νάπα 2020».

Ως αρχές, οφείλουμε να παρέχουμε και να διασφαλίζουμε τις πλέον κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας, έχοντας κατά νου την αειφόρο ανάπτυξη όλων των περιοχών της Αγίας Νάπας.

Οφείλουμε να στηρίζουμε και υλοποιούμε έργα που θα συμπληρώνουν την ιδιωτική πρωτοβουλία και αναδεικνύουν την αδιαμφισβήτητη ταυτότητα και πλουσιότητα της περιοχής, χερσαίας και ενάλιας.

Στηρίζουμε και υλοποιούμε δραστηριότητες αξιώσεων  που θα μας προσδίδουν αίγλη και επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Θέτουμε κατά προτεραιότητα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με τελικό στόχο την ολόχρονη οικονομική δραστηριότητα.

Προωθούμε και εκπροσωπούμε την Αγία Νάπα, εντός και εκτός Κύπρου, με τον απαιτούμενο ενθουσιασμό και αίσθημα περηφάνιας αλλά και ευθύνης έναντι των επισκεπτών και των επομένων γενεών.

Οι Αξίες μας είναι:

Η καλοφημία της Αγίας Νάπας είναι «ανεκτίμητη πρώτη ύλη» και τη διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού.

Η άψογη εξυπηρέτηση των δημοτών και επισκεπτών τίθεται υπεράνω κερδοσκοπικών συμφερόντων.

Θέτουμε την αειφορία του συνόλου της Αγίας Νάπας, υπεράνω ατομικών ή τμηματικών συμφερόντων. Αγία Νάπα είμαστε όλοι μας.

Αξιοποιούμε όλους τους ανθρώπους της Αγίας Νάπας και τους επιστρέφουμε τον απαιτούμενο σεβασμό και αναγνώριση.

Ο τουρισμός βασίζεται σε κοινή ειλικρινή προσπάθεια εκ μέρους όλων μας ανεξάρτητα από προσωπικές ή κομματικές πεποιθήσεις.

Μαζί με την υποδομή, αναπτύσσουμε την αξία και γνώση των ανθρώπων, για να κρατούμε το Δήμο μας σε πορεία συνεχούς επιτυχίας.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ