Δελφίνι ζητά βοήθεια από δύτες για να απαγκιστρωθεί από ένα αγκίστρι



Ένα πανέξυπνο δελφίνι ζήτησε την … βοήθεια δυτών για να απελευθερωθεί από ένα αγκίστρι που το ενοχλούσε
Είναι γνωστό ότι τα δελφίνια είναι ένα από τα εξυπνότερα πλάσματα στον πλανήτη και ότι κατορθώνουν να επικοινωνούν με τους ανθρώπους ακόμα και όταν δεν είναι εκπαιδευμένα.

Όμως μια ομάδα δυτών που βρισκόταν στα ανοιχτά της Χαβάης για κατάδυση σοκαρίστηκε όταν ένα δελφίνι τους περιτριγύριζε για πολλή ώρα προσπαθώντας ουσιαστικά να τους τραβήξει την προσοχή.

Το δελφίνι πλησίαζε πάρα πολύ συχνά τους δύτες μέχρις ότου ο Κέλερ Λάρος παρατήρησε ότι το δελφίνι έβγαζε ένα ιδιαίτερο ήχο. Τότε ο δύτης αντιλήφθηκε ότι το δελφίνι υπέφερε από κάτι για να παρατηρήσει ότι γύρω από το πτερύγιο του υπήρχε τυλιγμένη μια πετονιά με ένα αγκίστρι.

Η ομάδα κατέγραψε στην κάμερα όλη της συγκινητική προσπάθεια των δυτών για να βοηθήσουν το δελφίνι. Οι πρώτες προσπάθειες τους ήταν αποτυχημένες ενώ το δελφίνι προσπαθούσε να αφαιρέσει μόνο του το αγκίστρι τρίβοντας το πτερύγιο του  στη βάση του σκάφους που ακολουθούσε τους δύτες.

Τελικά οι δύτες κατόρθωσαν να βοηθήσουν το πανέξυπνο δελφίνι αφού έμεινε ακίνητο ακόμα και όταν ο δύτης αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το μαχαίρι του για να απελευθερώσει το δελφίνι από την πετονιά και το αγκίστρι.


Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ