Πολιτική συγκέντρωση Γιώργου Λιλλήκα στο Στρόβολο. Νέες Προτάσεις για τους πρόσφυγες


Χθες  Παρασκευή , 25.1.2013, στις 7μμ ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Γ. Λιλλήκας μίλησε σε Πολιτική συγκέντρωση στην οποία κατέθεσε τις προεκλογικές του θέσεις με έμφαση στα θέματα προσφύγων, οικονομικά , Κυπριακό, την επιστροφή. Η εκδήλωση θα γίνει στο πολιτιστικό κέντρο Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο.

Προτάσεις Λιλλήκα για τους πρόσφυγες
Παραχώρηση χαλίτικης γης στους πρόσφυγες
Οι πρόσφυγές, οι συγγενείς των αγνοουμένων, των πεσόντων και των ηρώων, αποτελούν τη ζωντανή μαρτυρία της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής, δήλωσε το βράδυ ο ανεξάρτητος υποψήφιος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας στη πολιτική συγκέντρωση Εκτοπισθέντων , στη Λευκωσία.

Ο κύριος Λιλλήκας πρόσθεσε ότι η Τουρκία προσπαθεί μέσω της ανταλλαγής περιουσιών και της απαράδεκτης νομιμοποίησης της κατοχικής Επιτροπής Αποζημιώσεων, να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα και να επιβάλλει διχοτομική λύση. « Για εμάς το δικαίωμα της επιστροφής, είναι συνδεδεμένο με τις ελευθερίες διακίνησης, εγκατάστασης και ιδιοκτησίας σε όλη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας», τόνισε ο κύριος Λιλλήκας .

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος επεσήμανε ότι η οικονομική κρίση έφερε σε ακόμη πιο δυσχερή θέση τον προσφυγικό κόσμο, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να καταλήγουν στην έσχατη λύση, αυτή του ξεπουλήματος της γης μας στα κατεχόμενα. Για αυτό, είπε, πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα στήριξης των προσφύγων και των ιδιοκτητών γης στα κατεχόμενα μας εδάφη.

«Θα προχωρήσουμε στην παραχώρηση οικοπέδων σε χαλίτικη γη, με δικαίωμα και δυνατότητες ανάπτυξης αλλά και μεταβίβασης στα παιδιά τους και τους κληρονόμους τους. Αυτό θα γίνει με ταυτόχρονη δέσμευση στο Κράτος τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα εδάφη μας». Επεσήμανε ότι με τη λύση του Κυπριακού οι πρόσφυγες και οι ιδιοκτήτες γης στα κατεχόμενα θα έχουν το δικαίωμα επιλογής της γης που θα κρατήσουν ή θα παραχωρήσουν στο Κράτος.

«Αυτές οι εκλογές λαμβάνουν χώρα υπό τη σκιά της Τρόικα και θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου. Την ώρα που κάποιοι προσπαθούν να παρασύρουν τους Κύπριους ότι πάνω από εθνικό πρόβλημα είναι η οικονομία, ο κ. Ντάνουνερ επιχειρεί να καταγράψει τις λεγόμενες συγκλίσεις που είναι μόνο οι δικές μας συνεχείς υποχωρήσεις». Ο Γιώργος Λιλλήκας πρόσθεσε ότι η Τουρκία κάνει επίσης τους δικούς της σχεδιασμούς για να εκμεταλλευθεί την οικονομική κρίση και να επιβάλει στην Κύπρο τους επεκτατικούς της σχεδιασμούς.

Τόνισε ότι σε όσους επενδύουν στην οικονομική εξαθλίωση της Κύπρου για να επαναφέρουν σχέδια τύπου Ανάν, σε αυτούς που θέλουν απαράδεκτα εθνικά σχέδια «λέμε κάνετε λάθος», γιατί όσο μεγάλα και αν είναι οικονομικά προβλήματα της Κύπρου τόσο μεγαλύτερα είναι τα αποθέματα των εθνικών αντιστάσεων.

Ο κύριος Λιλλήκας πρόσθεσε ότι μπροστά σε αυτά τα οικονομικά αδιέξοδα, εμείς καταθέσαμε προτάσεις για άμεση αξιοποίηση μέρους του Φυσικού μας Αερίου.

Δυστυχώς όμως, είπε, οι ανθυποψήφιοι μας συντονισμένα βάλθηκαν να τις υποσκάψουν, βάζοντας τις μικροκομματικές και προεκλογικές σκοπιμότητες πάνω από το καλό της πατρίδας. Πιο επικίνδυνο όμως είναι το γεγονός ότι οι δυο ανθυποψήφιοι μας φαίνεται να ανέλαβαν κάποιου είδους δέσμευση απέναντι σε διεθνή κέντρα αποφάσεων, όσον αφορά στο Φυσικό μας Αέριο. Ανέλαβαν δέσμευση να μεταφέρουν το Φυσικό μας Αέριο με αγωγό μέσω της Τουρκίας.

Αυτό δήλωσε ο κύριος Αναστασιάδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», το ίδιο άφησε να νοηθεί σήμερα ο κύριος Λουκαίδης. Κάτι τέτοιο είναι Εθνικά απαράδεκτο γιατί θα μας καταστήσει όμηρο της καλής θέλησης της Τουρκίας η οποία θα μπορεί όποτε επιθυμεί και όποτε θέλει να μας στριμώξει να κλείνει τη στρόφιγγα του αγωγού μας.


Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ